Reklame za kondome zabranjene u Indiji

Indijske vlasti zabranile su reklame za kondome na televiziji tokom dana, uz ocenu da su neke od njih s "vulgarnim sadržajem" i da deca treba da budu od toga zaštićena.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 12.12.2017.

12:12

Reklame za kondome zabranjene u Indiji
Thinkstock

Ministarstvo za informisanje i difuziju naložilo je grupi od 900 televizijskih kanala da ne puštaju reklame za prezervative od 6.00 do 22.00, jer će u protivnom biti kažnjeni.

"Naloženo je svim televizijskim stanicama da ne emituju reklame za prezervative jer su za određeni uzrast i mogle bi da budu neprimerene za decu", navodi se u saopštenju.

Već ranije su bile rasprave u Indiji oko reklama za kondome pošto su seksualne teme tabu u toj, duboko konzervativnoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: