- Vesti -

Želite da poklonite garderobu? Traže račun sa hemijskog čišćenja

Ako planirate da poklonite staru garderobu u nekom od prihvatilišta, ono na šta treba obratiti pažnju jeste da stvari koje poklanjate moraju biti čiste. Naime, u nekim od prihvatilišta traže čak i račun sa hemijskog čišćenja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot

Korisnici Prihvatilišta za stara i odrasla lica zahvalni su na pomoći, toploj kupki, obroku, šalu i kapi.

“Preraskošna je garderoba, prečista, divna je hrana, vode računa o ličnoj higijeni. Dva-tri puta se dnevno kupamo”, priča korisnica prihvatilišta Slavica Đorđević.

Takva jedino i može da bude, jer je to uslov da bi je u prihvatilištu uopšte uzeli od donatora.

“Mi konkretno tražimo čistu garderobu koja će biti opeglana. Ali kada je reč o nekim vunenim stvarima, kada je reč o kaputima, kostimima, s obzirom na to da mi nemamo mašine u kojima možemo to da operemo, onda je naša preporuka da to prođe neki hemijski tretman jer su to nošene stvari”, ističe direktorka prihvatilišta Nevenka Nikić Simatović.

U Crvenom krstu to nije slučaj, mada su na oba mesta imali neprijatne situacije kao što su korišćene pelene ili insekti koji su ubačeni u džakove sa garderobom.

U Crvenom krstu ne traže račun sa hemijskog, ali kada primete da garderoba nije čista, odnesu je na pranje, pa je tek tada daju svojim korisnicima.

“Što se tiče fiskalnih računa ili hemijskog čišćenja, to je apsolutna zabluda i mi se svaki put čudimo kada nas neko pita, zaista to nije merilo. Niti želimo da ljudima koji su donatori prosto namećemo neke dodatne troškove”, objašnjava Julija Jevrić iz Crvenog krsta.

U prihvatilištima je svaka vrsta pomoći dobrodošla. Idu hladni dani, pa im trenutno najviše treba topla garderoba.

Vesti

Hrvatska predsednica postala viralna, svi pričaju o dodeli pehara

Emotivna, iznenađenja i izražajna - takva je bila hrvatska predsednica Kolinda Grabar- Kitarović posle finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Prvo je ušetala na teren držeći se za ruke sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a onda je usledila serija neverovatnih zagrljala koje danas svi na internetu komentarišu.

Vesti ponedeljak 16.07. 08:21 Komentara: 126
strana 1 od 3893 idi na stranu