- Vesti -

"Srpski pevač peva za katolički Božić u hrvatskom gradu?!"

Hrvatski pevač Matko Jelavić komentarisao je to što će srpski pevač Željko Joksimović za katolički Božić nastupiti u Labinu.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

On je svoje neshvatanje ove odluke gradskih vlasti prokomentarisao na svom Fejsbuku, a njegov status vam prenosimo u celosti:

“Gradonačelnici hrvatskih gradova koriste muziku za sticanje političkih poena. Većina njih. Na taj način ubijaju našu muziku do kraja. Srpska i bosanska muzika zauzimaju trenutno 90 odsto hrvatskih zabava i koncerata. Taj postotak je do pre dvadesetak godina pripadao hrvatskoj muzici. Ne čudim se da su Srbi iskoristili prazan prostor nakon masakra naše muzike koja se sprovodi od 1993. godine. Oni prema tom pitanju imaju mnogo ispravniji odnos od nas. I niko drugi! Ovo je prvi put da čujem da srpski izvođač peva na katolički Božić u hrvatskom gradu. Znači, idu na 100%! Uz pomoć lokalnih vlasti i moćnika! Nemam ništa protiv svih stranih izvođača kod nas. Muzika je ipak jezik svemira. Ali zadatak Hrvatske je oporaviti svoju, prvenstveno. Muzika je duša naroda i identitet. Krajni je čas! I zašto da ne – Hristos se rodi“, napisao je.

Vesti

strana 1 od 181 idi na stranu