Bizarne smrti slavnih zvezda Holivuda

Brojne holivudske zvezde su skončale bizarno i tragično, ali smrti ovih nekoliko će ostati upamćene kao najbizarnije.

Život

Izvor: B92

Subota, 02.12.2017.

16:45

Bizarne smrti slavnih zvezda Holivuda
GettyImages

Bacila se sa znaka "Holivud"

Kada je glumačka karijera Peg Entvistl krenula silaznom putanjom, ona je doslovno umrla pod holivudskim svetlima. Bilo je to 1932. godine, kada je njena bila izbačena iz serijala "RKO: 13 žena". U potpunom očaju, došla je do prepoznatljivog holivudskog znaka, koji je tada bio znak Holivudlenda.

Popela se na 15 metara visoke električarske mredevine, iza slova H, izgubivši na tom putu cipelu, da bi se potom bacila sa na zemlju. Iza sebe je ostavila poruku u kojoj je napisala: "Žao mi je što sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo napravila ranije, poštedela bih sebe i druge mnogo bola". Skončao sa dildom u ustima

Ramona Navara ubila su dvojica huligana u njegovom domu u Čikagu. Navaro je započeo svoju glumačku karijeru u eri nemog filma, a često je glumio romantične zavodnike i glavne muške zvezde. U privatnom životu bio je homoseksualac i katolik, što mu je stvaralo poprilično problema. Zbog toga je počeo da pije, a njegove ubojice su zapravo bila dvojica muškaraca kojima je platio da dođu kod njega zbog seksa.

Oni su mislili kako Navaro ima puno novca sakrivenog u kući, koji su želeli da ukradu. Na kraju su ga zadavili i njegovim ustima ostavili ogroman dildo, koji mu je 45 godina ranije poklonio Rudolf Valentino.
GettyImages
Nestao bez traga

Netragom nestli Džejms Hofa nije bio slavna ličnost zbog glumačkog ili pevačkog talenta, već zato što je bio dobro poznati "pripadnik organiziranog kriminala, koji se smatrao nestalim 1975. godine.

To, međutim, nije bilo prvi put da je nestao sa lica Zemlje. Isto je izveo i 1960-ih, pa se u javnosti pojavio sa još čvršćim vezama sa mafijom. Nakon što je pobegao iz grada i izbegao hapšenje zbog krađe iz penzionog fonda, FBI je pokušao da mu uđe u trag godinama, ali bezuspešno. Nakraju je proglašen mrtvim, iako njegovo telo nikada nije pronađeno.
GettyImages
Pojeo je pas

Meri Provost, nekada veliku zvezdu nemog filma, pijanu je pojeo pas. Ona nije uspela da napravi prelaz u eru filma sa zvukom, budući da je imala snažan naglasak iz Bronxa. To joj je okončalo karijeru, pa se Meri tada okrenula alkoholu, zajedno sa ljubavnikom Grete Garbo, Džakom Gilbertom.

Provost je umrla godinu dana posle Gilberta, a njeno telo je pronađeno napola pojedeno u njenom stanu. Obdukcijom je utvrđeno da je završila u alkoholnoj komi, a njen je izgladneli pas je njeno telo iskoristio kao izvor hrane. Udavila se u WC šolji

Tragične priče nisu ništa neobično u Holivudu, a upravo takva je priča Lupe Velez koja je 1930-ih bila "fam fatal di mova". Rođena u Meksiku, stekla je slavu kao izvođačica burleski, a njena smrt jedna je od zasigurno najbizarnijih smrti zvezda.

Pronađena je mrtva u svom domu sa glavom u WC šolji, doslovno udavljena u njoj. U svojoj oproštajnoj poruci napisala je da je očajna nakon što ju je napustio otac njenog deteta. Posle toga uzela je veliku dozu sedativa. Pretpostavka je da joj je prilo muka, pa je otišla do toaleta da povraća, ali je izgubila svest i udavila se.
GettyImages
Ostao bez glave tokom snimanja

Do bizarnih smrti dolazilo je i na filmskom setu, a pravi primer toga je i dekapitacija Vika Moroua. On je glumio u Spilbergovom filmu "Zona sumraka", u kome je snimao scenu sa helikopterom koji nisko leti a koji mu je slučajno odsekao glavu.

Stiven Spilberg i pilot Dorset Vingo bili osumnjičeni zbog ubojitvo iz nehata, ali su naposletku oslobođeni. Smrt na jahti

Pre 35 godina, Natali Vud je otišla na krstarenje jahtom sa svojim suprugom Robertom Vagnerom, a pridružili su im se Krisofer Voken i Denis Dejvrn. Voken je glumic, u to vreme, bio partner u filmu "Brainstorm".

Na tom izletu, Natali se navodno napila i pala sa broda. Slučaj je zvanično proglašen nesrećom. Tokom godina, razni ljudi su se javljali tvrdeći da su muškarci na brodu imali "dogovorenu priču" i da je ona verovatno gurnuta u vodu.
GettyImages

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: