Natali Portman: "Bila sam uznemiravana tokom cele karijere"

Glumica Natali Portman nedavno je govorila o svom iskustvu kada je reč o seksualnom zlostavljanju o kome se sve učestalije govori u Holivudu.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

10:21

Natali Portman:
Foto: Getty

Iako nije imenovala nijednog zlostavljača, govoreći o tome prisetila se svojih slučajeva diskriminacije u filmskoj industriji.

"Bila sam diskriminisana ili uznemiravana skoro na svim mojim angažmanima na neki način“, rekla je glumica.

"Kada sam prestala da mislim da ja nemam takvih situacija - 'o, čekaj, imam 100 priča'. Mislim da mnogi imaju taj problem, stvari koje nismo uzimali za ozbiljno."

Kao jedan od primera Natali je navela situaciju kada ju je jedan filmski producent pozvao da leti njegovim privatnim avionom do druge lokacije. Ispostavilo se da je postojao samo jedan krevet. Glumica je dodala da nije napadnuta, ali da je incident još jedan od dokaza kako moćni muškarci pokušavaju da manipulišu drugima.

Natali je istakla i svoju zabrinutost da bi neprijateljska nastrojenost prema ženama u Holivudu mogla da ograniči njihove mogućnosti.

Portmanova radi u Holivudu od svoje 13. godine. Kada je bila mlađa pričala je da je mnoge uloge odbila jer nije želela da je posmatraju kao seksualni objekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: