Otpušten legendarni američki novinar, oglasili se poznati

Američka TV mreža CBS otpustila je poznatog novinara Čarlija Rouza nakon što je "Vašington post" objavio da ga je osam žena optužilo za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje.

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

08:15

Otpušten legendarni američki novinar, oglasili se poznati
Foto: Getty

PBS i televizija Blumberg, takođe, su otkazali distribuciju programa sa intervjuima Čarlija Rouza.

Osam žena, od kojih su sve radile ili se prijavljivale za posao kod Rouza, optužuju ga da ih je dodirivao protiv njihove volje, prenosi Glas Amerike.

"Žao mi je zbog toga. Poznajem Čarlija godinama. Tako je kako je. To je tužan slučaj", prokomentarisao je takođe legendarni američki novinar Lari King.

“Slušamo ove iskaze i želimo da se postaramo da sprečimo druge slučajeve takvog ponašanja, koji su ne samo u Holivudu već i širom sveta, na svakom radnom mestu, uvek i u svakom trenutku definitivno neprihvatljivi”, ocenio je poznati glumac i reditelj Kenet Brana.

Rouz se preko Tvitera izvinio zbog nedoličnog ponašanja. Slavni novinar je najnoviji u nizu poznatih ličnosti optuženih za seksualno zlostavljanje.

U Alabami, republikanski kandidat za Senat Roj Mur nastavlja da demantuje optužbe za seksualne prestupe pre više decenija, koji su se odnosili na tinejdžerke u vreme kada je on bio u svojim tridesetim. Mur je odbacio pozive istaknutih republikanaca da se povuče iz izborne trke za Senat.

Prema anketama u Alabami, on zaostaje za svojim demokratskim rivalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: