- Vesti -

Crnogorci se oprostili od "bosa nad bosovima": "Dragi striče..."

Među čituljama objavljenim u crnogorskim Vijestima, našla se i jedna koja je privukla pažnju javnosti jer je upućena bivšem šefu i “kumu“ sicilijanske mafije, Salvatoru Toto Rini, koji je preminuo pre dva dana.

Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Umro bivši "bos nad bosovima" Salvatore Toto Rina

Nišlije se čituljom oprostile od Hjua Hefnera

"Poslednji pozdrav, poslednjem kumu. Dragi striče Toto, jedini pravi časni čoveče zauvek ćeš ostati u našim srcima. Veliko poštovanje, počivaj u miru. Komandant i general", stoji u čitulji čiji autor nije poznat.

Prema pisanju italijanskih medija “šef nad šefovima“, Salvatore Toto Rina, preminuo je od tumora. Rina je bio poznat po lukavosti i surovosti i veruje se da je nalogodavac više od 150 ubistava. On stoji iza serije mafijaških bombaških napada u Rimu, Milanu i Firenci 1993. godine, u kojima je ubijeno deset ljudi.

Godinu ranije, dvojica sudija koji su se borili protiv mafije, Đovani Falkone i Paolo Borselini, ubijeni su u Rinovom "ratu protiv države". Bivši "šef nad šefovima" uhapšen je 1993. u kući Via Bernini u Palermu, koja je služila kao njegovo skrovište pošto je nešto više od dve decenije gvozdenom pesnicom predvodio sicilijansku mafiju "Koza nostru".

Nije prvi put da se Crnogorci opraštaju od poznatih ličnosti, pa je tako u Pobjedi osvanula i čitulja nedavno preminulom Hjuu Hefneru, a u martu se se oprostili i od Dejvida Rokfelera koji je važio za jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Izvor: Nedeljnik.rs

Vesti

strana 1 od 3604 idi na stranu