- Vesti -

Poznatog komičara optužile koleginice za seksualno uznemiravanje

Američkog komičara Luisa C. K. (50) optužilo je pet žena za seksualno uznemiravanje.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Četiri od njih ispričale su za "Njujork tajms" da je komičar masturbirao tokom razgovora sa njima, dok je peta navela da je od nje zatražio da uradi isto.

Komičarke Dana Min Gudman, Džulija Volov, Rebeka Kori i Ebi Šakner otvoreno su govorile o Luisu C. K., dok je peta zahtevala da ostane anonimna.

Gudmanova i Volova su ispričale kako ih je kolega 2002. godine pozvao u hotelsku sobu tokom festivala komedije u Aspenu i potom masturbirao pred njima. Još tri žene ispričale su slična iskustva.

Kori je rekla da je komičar 2005. godine bio gost u TV emisiji u kojoj se i ona pojavila i zatražio od nje da uđe u prostoriju u kojoj se presvlačila kako bi mogla da ga gleda dok se samozadovoljava.

Dodala je i da mu je oštro odgovorila dodajući da ima ćerku i trudnu ženu, piše BBC.

Šaknerova je navela da je kolegu 2003. godine pozvala telefonom kako bi mu rekla da želi da bude gost u njenoj emisiji i tada primetila da tokom razgovora sa njom masturbira.

“Osećala sam se veoma postiđeno”, ispričala je za Njujork tajms.

Petu ženu je navodno uznemiravao devedesetih godina dok su zajedno radili na jednom šou programu. Luis ju je, kako ističe, pitao da ga gleda dok se samozadovoljava. Ona je zatim dodala da je pristala na njegov zahtev iako je znala da je to pogrešno.

“Zloupotrebio je svoju moć”, rekla je.

Komičar je odbacio sve optužbe i nazvao ih “glasinama” kada su ga upitali za komentar tokom promocije njegovog filma “I love you Daddy” u Torontu.

Juče je odjednom u Njujorku otkazana promocija pomenutog filma neposredno pre nego što je objavljena priča.

Vesti

Mnoštvo noviteta na 11. Festivalu nauke

Ovogodišnji 11. Festival nauke, koji se održava od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu, imaće nekoliko novina, između ostalog Porodični dan, Malu naučnu binu i naučni poligon "Nauka u pokretu“.

Vesti četvrtak 30.11. 18:10 Komentara: 0
strana 1 od 183 idi na stranu