- Vesti -

Ogromna planeta otkrivena u Mlečnom putu izazvala burne reakcije

Astronomi su otkrili ogromnu novu planetu, 13.4 puta veću od Jupitera, koja kruži oko zvezde smeštene u Mlečnom putu.

Izvor: B92
Podeli

Planetom Iks naziva se svaka nova planeta koja zvanično nije dobila ime. Novootkrivena planeta trenutno nosi naziv OGLE-2016-BLG-1190Lb i podgrejala je sumnje onih koji veruju da će se Nibiru, ogromna planeta u našem Sunčevom sistemu, sudariti sa Zemljom i uništiti sve što postoji.

Oni veruju da postoji mini Sunčev sistem u kom se nalazi Sunce, planete i Meseci, smešten na ivici našeg Solarnog sistema, pa smatraju da bi planeta mogla da prouzrokuje velike zemljotrese i vulkanske erupcije i da bi pored Zemlje mogla da prođe između 20. novembra i 20. decembra.

Tim istraživača iz Južne Koreje izneo je svoje mišljenje o ovom otkriću. Kako navode, planeta je toliko velika, da postoji mogućnost da je zapravo reč o patuljastoj zvezdi.

Svoje Sunce obiđe za tri godine, a udaljena je 22.000 svetlosnih godina od Zemlje.

Vesti

Upoznajte Nikolu Lazića - čudo od dečaka / VIDEO

Nikola Lazić, učenik četvrtog razreda Osnovne škole “Janko Veselinović” u selu Mala Vranjska nedaleko od Šapca, dečak je koji mnogo zna i sve ga zanima ... I pre polaska u školu znao je sve države i glavne gradove sveta. Sada se zanima za svemir, planete, nastanak sveta i teme koje uglavnom nisu interesantne desetogodišnjacima.

Vesti subota 24.02. 21:45 Komentara: 0
strana 1 od 3705 idi na stranu