- Vesti -

Ostrvo sa koga se niko nikada nije vratio živ / VIDEO

Jedno ostrvo u Indijskom okeanu nemoguće je posetiti niti istražiti, pošto su članovi domorodačkog plemena koje ga naseljava spremni da ubiju sve one koji mu se približe.

Izvor: B92, Radiosarajevo.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Ostrvo Severni Sentinel (North Sentinel) nalazi se nedaleko obala Indije i Tajlanda, a nastanjuje ga jedno od najstarijih plemena na planeti, koje potiče iz kamenog doba.

Veruje se da ti domoroci nastanjuje ostrvo više od 60.000 godina. Savremene procene njihove brojnosti kreću se između 50 i 400 ljudi.

Nekoliko ribara, koji su se 2006. godine, previše približili ostrvu, navodno, su uhvaćeni i potom zaklani. Oni, međutim, nisu jedine žrtve.

Čak su se i pokušaji približavanja plemenu iz humanitarnih razloga završili su loše. Jedan takav dogodio se prilikom pokušaja pružanja pomoći posle cunamija 2004. godine.

Pripadnici plemena su tada helikopter, koji je na ostrvo dopremio hranu i pakete prve pomoći, gađali kopljima i strelama.

Prema, navodnim, do sada poznatim, informacijama, pleme još uvek nije otkrilo vatru.

Oružje, kojim kidišu na svakog nezvnaog gosta, izrađuju ručno, od metala koji skupljaju sa olupina brodova.

Vesti

Vudi Alen odgovorio na optužbe nakon bojkota brojnih glumica

Suočen s bojkotom sve većeg broja glumica, reditelj Vudi Alen demantovao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje je ponovila njegova usvojena ćerka Dilan Farou, zamerivši porodici svoje bivše supruge Mie Farou da želi da se "okoristi" pokretom #MeToo kako bi ponovila optužbe na njegov račun.

Vesti subota 20.01. 13:20 Komentara: 13
strana 1 od 3656 idi na stranu