Ostrvo sa koga se niko nikada nije vratio živ / VIDEO

Jedno ostrvo u Indijskom okeanu nemoguće je posetiti niti istražiti, pošto su članovi domorodačkog plemena koje ga naseljava spremni da ubiju sve one koji mu se približe.

Život

Izvor: B92, Radiosarajevo.ba

Nedelja, 05.11.2017.

14:48

Ostrvo sa koga se niko nikada nije vratio živ / VIDEO
Thinkstock / Ilustracija

Ostrvo Severni Sentinel (North Sentinel) nalazi se nedaleko obala Indije i Tajlanda, a nastanjuje ga jedno od najstarijih plemena na planeti, koje potiče iz kamenog doba.

Veruje se da ti domoroci nastanjuje ostrvo više od 60.000 godina. Savremene procene njihove brojnosti kreću se između 50 i 400 ljudi.

Nekoliko ribara, koji su se 2006. godine, previše približili ostrvu, navodno, su uhvaćeni i potom zaklani. Oni, međutim, nisu jedine žrtve.

Čak su se i pokušaji približavanja plemenu iz humanitarnih razloga završili su loše. Jedan takav dogodio se prilikom pokušaja pružanja pomoći posle cunamija 2004. godine. Pripadnici plemena su tada helikopter, koji je na ostrvo dopremio hranu i pakete prve pomoći, gađali kopljima i strelama.

Prema, navodnim, do sada poznatim, informacijama, pleme još uvek nije otkrilo vatru.

Oružje, kojim kidišu na svakog nezvnaog gosta, izrađuju ručno, od metala koji skupljaju sa olupina brodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: