- Vesti -

Metroseksualci su vrsta koja izumire: Počela nova era muževnosti

Tokom poslednjih godinu dana Univerzitetski koledž u Londonu sproveo je veliku akademsku studiju o muževnosti u Britaniji, koja je obuhvatila više od 2.000 muškaraca.

Telegraph.co.uk
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ispitanici su imali zadatak da opišu šta čini da se osećaju dobro, a prema najnovijim rezultatima, izgleda da su konačno digli ruke od promiskuiteta i savršenog izgleda.

Muškarci su u 2017. najviše cenili pouzdanost, iskrenost i odanost, a samo 7,4 odsto ispitanika reklo je da se oseća dobro zbog svog dobrog izgleda.
To ne znači da se u modu vraćaju "pivski stomačići", jer muškarci, izgleda, sada cene osećaj koji im pruža fizička aktivnost, a koji se tiče psihe.

Današnji muškarci, dakle, koriste vežbanje i dobro zdravlje, ne da bi izgledali dobro, nego da bi se osećali dobro i fizički i mentalno. Takođe, promenio se i način vežbanja, pa su sada u modi timski sportovi, umesto solo odlaska u teretanu.

Ova otkrića potpuno raskrinkavaju mit o tome da je za sreću muškarca potrebno da izgleda "kao Apolon".

Izgleda da je prošlo vreme metroseksualaca, koji su obeležili period od početka ovog veka, kao i takozvanih spornoseksualaca, koji su opsednuti sopstvenim mišićima i seksom.

Sada im je porodica jedan od glavnih prioriteta - žele brak, dobro obrazovanje za svoju decu.

Kako i zašto su se muškarci toliko promenili nije poznato, ali je jasno da su u stalnom procesu evolucije i da danas postoji više načina nego ikad pre da budete muškarac.

Vesti

Kako će FBI otkriti ko je izdao Anu Frank?

Istraga u slučaju Ane Frank nastavlja se pošto je tim stručnjaka predvođen penzionisanim FBI agentom Vinsom Pankokeom obezbedio primenu savremene forenzičke nauke i kriminologije u nadi da će rešiti jedan od najpoznatijiih slučajeva Hladnog rata.

Vesti utorak 31.10. 20:15 Komentara: 8

Parni valjak iz Takovske nije završio u starom gvožđu

Valjak koji se nekoliko decenija nalazio ispred zgrade nekadašnjeg građevinskog preduzeća "Partizanski put" u Takovskoj ulici u Beogradu, nedaleko od sedišta Radio-televizije Srbije, biće vraćen na isto mesto posle reparacije, izjavio je vlasnik firme koja je kupila taj muzejski eksponat.

Vesti utorak 31.10. 17:15 Komentara: 3
strana 1 od 187 idi na stranu