- Vesti -

Nastrašniji zvukovi iz svemira (AUDIO)

Zaboravite na škripu vrata i zvuk koraka noću u praznom stanu. Ovo su možda najstrašniji zvukovi koje ćete čuti i dolaze iz svemira.

Huffington Post
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

NASA je objavila listu najstrašnijih zvukova koje su "pokupile" njihove letelice u istoriji svemirskih istraživanja.

"Jureći ka dubinama svemira, elegantna letelica fotografiše nebeska čuda", saopštila je američka svemirska agencija. "Neke letelice imaju instrumente koji mogu da zabeleže radio-signale. Kad su ih naučnici konvertovali u zvučne talase, rezultati su bili jezivi."

Čak su i nazivi ovih zvukova zastrašujući: "Radarski eho sa površine Titana", "Plazmasferično šištanje", "Hor talasa plazme"...

Poslušajte ih:

Vesti

Kako će FBI otkriti ko je izdao Anu Frank?

Istraga u slučaju Ane Frank nastavlja se pošto je tim stručnjaka predvođen penzionisanim FBI agentom Vinsom Pankokeom obezbedio primenu savremene forenzičke nauke i kriminologije u nadi da će rešiti jedan od najpoznatijiih slučajeva Hladnog rata.

Vesti utorak 31.10. 20:15 Komentara: 8

Parni valjak iz Takovske nije završio u starom gvožđu

Valjak koji se nekoliko decenija nalazio ispred zgrade nekadašnjeg građevinskog preduzeća "Partizanski put" u Takovskoj ulici u Beogradu, nedaleko od sedišta Radio-televizije Srbije, biće vraćen na isto mesto posle reparacije, izjavio je vlasnik firme koja je kupila taj muzejski eksponat.

Vesti utorak 31.10. 17:15 Komentara: 3
strana 1 od 187 idi na stranu