- Vesti -

Tarantino: Znao sam šta je Vajnstin radio i nisam preduzeo ništa

Filmski režiser Kventin Tarantino izjavio je da je znao šta je ženama radio njegov saradnik producent Harvi Vajnštajn i da ga je sada sramota što nije reagovao na seksualna uznemiravanja i napade.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Znao sam dovoljno da uradim više", rekao je Tarantino u intervjuu za The New York Times, navodeći nekoliko slučajeva.

On je rekao da to što je znao o Vajnstinu nisu glasine i priče iz durge ruke, dodajući da žali što nije preuzeo odgovornost za ono što je radio producent s kojim je sarađivao na mnogo filmova.

"Da sam uradio ono što je trebalo da uradim, ne bih sarađivao s njim", rekao je Tarantino.

Prve navode o seksualnim uznemiravanjima i napadima Vajnstina objavili su ovog meseca The New York Times i The New Yorker, posle čega je više desetina glumica javno progovorilo o tome.

Tarantino je rekao da je za Vajnstinovo nedolično ponašnje čuo mnogo pre. Njegova bivša devojka Mira Sorvino mu je rekla da ju je producent uznemiravao. Dodao je da mu je još jedna glumaca pričala o mogulu, kao i da je zno da je glumica Rouz Mekgovan postigla nagodbu s Vajnstinom.

Režiser je rekao da nije razmotrio da li su ti slučajevi stvar redovnog zlostavljanja i rekao da je i pored tih priča nastavio da snima filmove s Vajnstinom, zbog čega sada žali.

"Ja sam marginalizovao te incidente. Bilo šta sada da kažem, zvučalo bi kao jadni izgovori", rekao je Tarantino.

Vajnstin i Tarantino su sarađivali od 1992. kada je Vajnstin distribuirao "Ulične pse" (Reservoir Dogs), preko "Petparačkih priča" (Pulp Fiction), "Ubiti Bila" (Kill Bill), "Prokletnika" (Inglorious Bastards) i "Podlih osam" (The Hateful Eight), pa sve do vereničke žurke koju je pre par nedelja Vajnstin organizovao za Tarantina.

Vesti

Kako se rasvetljava jedan zločin u Srbiji?

Jedan je od najsavremenijih u regionu. Tu stručnjaci istražuju, a rezultati do kojih dođu postaće merodavni u svakom sudskom procesu. Malo njih uspelo je da vidi ispitivanja i otkrije tajne forenzike. Emisija "Eksploziv“ otvara vrata jednog od najznačajnijih centara na Balkanu.

Vesti ponedeljak 22.01. 15:55 Komentara: 2
strana 1 od 3658 idi na stranu