- Vesti -

Sersei Lanister protiv Harvija Vajnštajna

Engleska glumica Lina Hidi, široj svetskoj publici poznata po ulozi Sersei Lanister u popularnoj seriji "Igra prestola", opisala je na svom profilu na Tviteru iskustvo koje je doživela u susretu sa holivudskim producentom Harvijem Vajnštajnom, poslednjih dana optuživanim za višestruko seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Izvor: B92
Podeli
GettyImages
GettyImages

Ona je napisala da je pokušala da ismeje Vajnštajna, kada je svojevoljno pokušao da ostvari fizički kontakt sa njom, kao i da posle tog incidenta nikada nije radila ni u jednom filmu kompanije Miramaks.

Nekoliko godina kasnje ipak se sastala sa njim na razgovoru o potencijalnom poslu. Vajnštajn ju je odveo do sobe, da bi joj pokazao scenario.

Hidi kaže da je njeno telo, tokom vožnje liftom, "bilo u stanju povišenog opreza", kao i da mu je stavila do znanja da "nije zaintresovana" i da želi da njihov odnos ostane profesionalan.

Besan zbog toga što je čuo, Vajnštajn ju je zgrabio za ramena i pogurao je napred. Pokušao je da otključa sobu, ali kartica nije radila. A onda se baš razbesneo.

"Zgrabio me je za ruku i stegao je uz leđa. Doveo me je do lifta niz hodnik. Platio mi je kola i šapnuo na uvo 'Ne govori nikome o ovome, ni tvom menadžeru, ni tvom agentu.'"

"Ušla sam u auto u rasplakala se", napisala je Lina Hidi.

Vesti

strana 1 od 3706 idi na stranu