Vudi Alen o Harviju Vajnštajnu: "Sve je to jako tužno, ali..."

Američki glumac i reditelj Vudi Alen rekao je da je "tužna" situacija Harvija Vajnštajna, holivudskog producenta optuženog za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.10.2017.

09:40

Vudi Alen o Harviju Vajnštajnu:
Foto: Gettyimages

"Cela afera oko Harvija Vajnštajna je jako tužna za sve umešane. To je tragično za sirote žene koje su umešane, tužno je za Harvija što je njegov život takva zbrka", rekao je Alen u intervjuu za BBC.

Alen je devedesetih godina i sam bio optužen da je seksualno napastvovao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou, dok je bila dete. Sudija i socijalne službe su tada, u vreme sudske borbe za starateljstvo nad decom Alena i Mie Farou, zaključili da te optužbe "nisu osnovane".

Dilan Farou je, međutim, 2015. ponovila optužbe u otvorenom pismu "Njujork tajmsu" (New York Times). Alen ih je nazvao "lažnim i sramotnim".

Prošle godine je i Alenov sin Ronan Farou osudio medijsko ćutanje o prošlosti njegovog oca jer se radi o filmskoj zvezdi. Ronan Farou je autor jednog od članaka u magazinu "Njujorker" kojima je otkrivena afera Vajnštajn.

Vajnštajn i Alen su sarađivali, ali je Alen za BBC tvrdio da nije bio svestan ponašanja zbog kog je čuveni producent optužen.

"Stalno se čuju brojne fantastične glasine. Neke se pokažu istinitima a neke, mnogo njih, su samo priče o ovoj glumici ili onom glumcu", izjavio je Alen. Alen je naveo da se nada da će Vajnštajnov slučaj dovesti do "poboljšanja", ali i upozorio na rizik da se stvori "ambijent lova na veštice".

"Ako svaki čovek koji u svojoj kancelariji namigne ženi odjednom mora da zove advokata, ni to nije dobro. Ali je tačno da želimo da iz ovako nečeg ispadne nešto korisno za ljude, a ne samo tužna i tragična situacija", rekao je Alen. Harvi Vajnštajn je odbacio sve optužbe iznete protiv njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: