18 miliona dolara za Titov stan na Menhetnu

Stan penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se za 18 miliona dolara.

Život

Izvor: Radiosarajevo.ba

Petak, 13.10.2017.

12:18

18 miliona dolara za Titov stan na Menhetnu
Thinkstock / Ilustracija

Prodaja je počela ove nedelje, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ.

Reč je o šestosobnom stanu sa četiri kupatila koji su koristili ambasadori bivše države pri Ujedinjenim nacijama. To su dve nekretnine na Manhatanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije.

U dupleksu površine 216 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dve fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.
Thinkstock
Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 hiljada dolara u gotovini.

List "Njujork post" je pre dva meseca podsetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

"To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji", rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: