- Vesti -

18 miliona dolara za Titov stan na Menhetnu

Stan penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se za 18 miliona dolara.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Prodaja je počela ove nedelje, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ.

Reč je o šestosobnom stanu sa četiri kupatila koji su koristili ambasadori bivše države pri Ujedinjenim nacijama. To su dve nekretnine na Manhatanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije.

U dupleksu površine 216 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dve fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

Thinkstock
Thinkstock

Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 hiljada dolara u gotovini.

List "Njujork post" je pre dva meseca podsetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

"To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji", rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Vesti

Ćerka Mije Farou otkrila detalje o zlostavljanju

Usvojena ćerka glumice Mije Farou, Dilan Farou, detaljno je opisala kako ju je napastvovao režiser Vudi Alen, koji je u to vreme bio u braku s njenom majkom, a glumce koji igraju u njegovim filmovima nazvala je "saučesnicima" u održavanju "kulture ćutanja".

Vesti četvrtak 18.01. 21:35 Komentara: 18
strana 1 od 3654 idi na stranu