Misteriozna svetlost na nebu uznemirila Kineze

Svi oni koji su sinoć posmatrali pun mesec u Kini, imali su priliku da vide tri ogromne vatrene kugle na nebu, prenosi Dejli mejl.

Život

Izvor: B92

Petak, 06.10.2017.

18:25

Misteriozna svetlost na nebu uznemirila Kineze
Foto: Thinkstock / ilustracija

Prema pisanju medija, reč je o tri meteora koja su eksplodirala iznad provincije Junan u Kini.

Eksplozija je u jednom trenutku u potpunosti osvetlila nebo, a posmatrači su rekli da je tokom tih pet sekundi izgledalo kao da zasijalo Sunce.

Snimci eksplozije ubrzo su preplavili kineske društvene mreže, a stručnjaci navode da su meteori sleteli u malo selo oko 40 kilometara udaljeno od okruga Šangri-La.

Lokalno stanovništvo reklo je da je čulo snažan zvuk i osetilo podrhtavanje zemlje. Njihove svinje bile su navodno toliko uplašene, da su istrčale iz tora.

Eksploziju je posmatrala i NASA, koja navodi da je u tom trenutku oslobođeno oko 0,54 kilotona energije, što je ekvivalent eksploziji 540 tona TNT-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: