- Vesti -

Misteriozna svetlost na nebu uznemirila Kineze

Svi oni koji su sinoć posmatrali pun mesec u Kini, imali su priliku da vide tri ogromne vatrene kugle na nebu, prenosi Dejli mejl.

Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Prema pisanju medija, reč je o tri meteora koja su eksplodirala iznad provincije Junan u Kini.

Eksplozija je u jednom trenutku u potpunosti osvetlila nebo, a posmatrači su rekli da je tokom tih pet sekundi izgledalo kao da zasijalo Sunce.

Snimci eksplozije ubrzo su preplavili kineske društvene mreže, a stručnjaci navode da su meteori sleteli u malo selo oko 40 kilometara udaljeno od okruga Šangri-La.

Lokalno stanovništvo reklo je da je čulo snažan zvuk i osetilo podrhtavanje zemlje. Njihove svinje bile su navodno toliko uplašene, da su istrčale iz tora.

Eksploziju je posmatrala i NASA, koja navodi da je u tom trenutku oslobođeno oko 0,54 kilotona energije, što je ekvivalent eksploziji 540 tona TNT-a.

Vesti

Porodična, a ne politička priča o Oliveru Ivanoviću

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. Pre samo osam meseci nakon tri godine izašao je iz zatvora, a kamere emisije "150 minuta“ zabeležile su tada njegovu prvu porodičnu šetnju kroz Kosovsku Mitrovicu. U dirljivom prilogu govorio je o danima provedenim u zatvoru, ali i o porodici. Pogledajte.

Vesti utorak 16.01. 11:15 Komentara: 20
strana 1 od 3650 idi na stranu