Majka i ćerka se porodile istog dana u isto vreme

Majka i ćerka iz Sirije, Fatma (42) i Gade (21) Birinci, pre tri godine su napustile svoju ratom zahvaćenu zemlju i utočište našle u turskom gradu Konija. Posle nešto više od dve godine boravka u tom gradu, obe su skoro istovremeno saznale da su ostale u drugom stanju.

Život

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

20:07

Majka i ćerka se porodile istog dana u isto vreme
Printscreen YouTube/world magazine video channel

Majka i ćerka su, tokom trudnoće, zajedno odlazile na kontrole, zajedno se porodile i na kraju zajedno uzele svoje sinove u naručje. Fatma i Gade su se porodile u isto vreme u petak 29. septembra u prepodnevnim satima.

Kako bi se, na neki način, odužile Turskoj za podršku koja im je pružena u izbeglištvu, sinovima su dale imena Redžep i Tajip, po imenima turskog predsednika Erdogana.

Porodilje je postio načelnik bolnice Erkan Atas, koji im je preneo čestitke turskog ministra zdravstva Ahmeta Demirčana.

"Nikada ranije nisam čuo da se desilo nešto slično. Najvažnije je da su majke i bebe dobro. Želimo im dug život i puno zdravlja", rekao je Atas.

Majka Fatma Birinci je, posle porođaja, izjavila da je srećna što je njen sin živ i zdrav.

"Posebno sam srećna sto sam se porodila u isto vreme sa svojom ćerkom. Istovremeno sam dobila i sina i unuka", rekla je ona.

Njena ćerka Gade se zahvalila svima u bolnici na pruženoj podršci.

"Veoma sam radosna što sam i postala majka, a i dobila brata", poručila je Gade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: