- Vesti -

Čovek koji je predvideo smak sveta objasnio zašto se nije dogodio

Poslednji predviđen smak sveta bio je "zakazan" za 23. septembar. Kako se to nije dogodilo, čovek koji je najavljivao kraj, predstavnik protestantske crkve Dejvid Mid, objasnio je zašto do toga nije došlo.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

NASA izdala saopštenje o smaku sveta

Letelica NASA približava se Zemlji na putu ka opasnom asteroidu

Ljudi će živeti na Mesecu mnogo skorije nego što mislimo? /VIDEO

Mid je istakao da se u nedelju dogodio početak nečega mnogo većeg od same katastrofe.

"Svet nije prestao da postoji, ali je stigao kraj svetu kakav mi poznajemo. Veliki deo planete neće biti isti od oktobra“, naveo je Mid.

Kako bi opravdao svoje razmišljanje, on je govorio o uraganima i zemljotresima koji u poslednje vreme naneli ozbiljne posledice stanovnicima Amerike. Takođe je spomenuo i pomračenje Sunca koje je, kako tvrdi, uticalo na "uništenje sveta koji poznajemo“.

Njegova predviđanja su navodno bazirana da numerologii i Bibliji.

"Isus Hrist je živeo 33 godine. Ime 'Elohim', za Jevreje Božije ime, pominje se 33 puta u Bibliji. To je broj numerološki i biblijski značajan", navodi on.

U kakvoj vezi je broj 33 sa ovim predviđanjem?

Mid ističe da je 23. septembar, kada je bio najavljen smak sveta, 33. dan od pomračenja Sunca koje se dogodilo u avgustu.

Ed Štecer sa Viton koledža istakao je da je potpuna laž da većina Hrišćana verovala da će do smaka sveta doći 23. septembra, piše Indy100.

"To nam je podsednik da treba kritički da se postavio prema svemu onome što čujemo."

Vesti

strana 1 od 3606 idi na stranu