- Vesti -

Pravi razlog zbog kojeg je Rejf Fajns dobio srpsko državljanstvo

Britanski oskarovac Rejf Fajns nedavno je dobio srpsko državljanstvo kao čast za posao koji je obavljao u našoj zemlji, kaže njegov menadžer.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

“Holivud reporter“ je čitaocima opisao Srbiju kao deo bivše zemlje Jugoslavije, sa sedam miliona stanovnika, a kao glavne zvezde koje poreklom dolaze iz nje naveo je Milu Jovović i Milenu Gović.

Kako piše “Holivud reporter“, nije uobičajeno da zapadna zvezda poseduje državljanstvo jedne istočnoevropske zemlje poput Srbije. Međutim, sada se oglasio i menadžer slavnog glumca Sajmon Beresfod, koji kaže da je državljanstvo dobio kao čast za rad u našoj zemlji.

“To je kao da su vam dali ključeve grada“, rekao je on i dodao da je Fajns prihvatio ponuđeno državljanstvo, ali da i dalje ostaje britanski državljanin.

“Državljani Srbije su mu poklonili državljanstvo u znak zahvalnosti za sve projekte koje je baš u Srbiji obavljao prethodnih godina.“

Inače, Fajns je u Srbiji prvi put snimao 2011. godine film “Coriolanus“, a opet je baš našu zemlju odabrao za snimanje novog filma “The White Crow“.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Dokumenti CIA otkrivaju veliku tajnu bivša Jugoslavije

Tajna naučna studija CIA iz decembra 1975. godine tvrdila je da bivša Jugoslavija ima sve potrebne kapacitete i čak dovoljno zaliha uranijuma iz sopstvenih izvora da do 1980. godine napravi atomsku bombu, kaže u razgovoru za Sputnjik profesor Filip Kovačević, koji je imao retku priliku da mu na uvid bude dato osam tajnih dokumenata.

Vesti nedelja 19.11. 10:15 Komentara: 21
strana 1 od 3567 idi na stranu