Džinovski "naduvani" Tramp stigao u Vašington

Ogromna figura na naduvavanje koja prikazuje američkog predsednika Donalda Trampa kao pacova postavljena je u centru Vašingtona u blizini Bele kuće, piše sajt The Hill.

Život

Izvor: B92, thehill.com, rs.sputniknews.com

Četvrtak, 31.08.2017.

22:12

Džinovski
Printscreen YouTube/AFP news agency

Pet metara visoku figura napravio je njujorški galerista Džon Post Li, i dao joj latinsko ime "Castigat Ridendo Mores" (lat. humorom menjati običaje).

​"Nisam mislio da ismevam Trampa. Želeo sam sarkastično da pokažem kako on umanjuje vrednost drugih ljudi", rekao je Post Li. Ranije je u blizini Bele kuće postavljena figura pileta na naduvavanje visine oko devet metara sa frizurom koja liči na Trampovu. ​Tramp je čest izvor inspiracije za umetnike.

Početkom meseca na Menhetnu se pojavila skulptura predsednika SAD koji hrani golubove svojim porukama sa Tvitera u obliku kolačića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: