- Vesti -

Džinovski "naduvani" Tramp stigao u Vašington

Ogromna figura na naduvavanje koja prikazuje američkog predsednika Donalda Trampa kao pacova postavljena je u centru Vašingtona u blizini Bele kuće, piše sajt The Hill.

Izvor: B92, thehill.com, rs.sputniknews.com
Podeli
Printscreen YouTube/AFP news agency
Printscreen YouTube/AFP news agency

Pet metara visoku figura napravio je njujorški galerista Džon Post Li, i dao joj latinsko ime "Castigat Ridendo Mores" (lat. humorom menjati običaje).

​"Nisam mislio da ismevam Trampa. Želeo sam sarkastično da pokažem kako on umanjuje vrednost drugih ljudi", rekao je Post Li.

Ranije je u blizini Bele kuće postavljena figura pileta na naduvavanje visine oko devet metara sa frizurom koja liči na Trampovu.

​Tramp je čest izvor inspiracije za umetnike.

Početkom meseca na Menhetnu se pojavila skulptura predsednika SAD koji hrani golubove svojim porukama sa Tvitera u obliku kolačića.

Vesti

Najjači vetrovi duvaju na Venerinom ekvatoru

Jačina vetrova na Veneri zavisi od geografske širine, tvrde naučnici Japanske agencije za svemirska istraživanja. Najjači vetrovi, brzine oko 90 metara u sekundi, detektovani su iznad ekvatora na visini od 45 do 60 kilometara. Ta brzina je oko 10 puta veća od brzine okretanja Venere oko njene ose.

Vesti četvrtak 31.08. 17:58 Komentara: 4
strana 1 od 190 idi na stranu