- Vesti -

Vatrogasac otkrio poslednje reči princeze Dajane

Havijer Gurmelon, vatrogasac koji je pritekao u pomoć princezi Dajani, otkrio je njene poslednje reči.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Havijer, inače otac dvoje dece, bio je gost jednog jutarnjeg programa povodom dvadesetogodišnjice smrti princeze Dajane.

On je opisao kako je izgledala tragična nesreća, ali i da je Dajana bila pri svesti.

"Kako sam svetu saopštila vest o Dajaninoj smrti..."

“Niko nije znao da je to ona, niko je nije prepoznao. Dok sam prilazio, jedna plavuša je sedela u kolima. Povratila je svest, pogledala me i rekla – ’O, moj Bože. Šta se dogodilo?’“, ispričao je i dodao da je bila vrlo uznemirena.

“Pokušavao sam da je smirim i kažem joj da ćemo se mi pobrinuti za nju, a onda je opet pala u komu. Izvukli smo je iz automobila i stavili na nosila. U tom trenutku je doktor rekao da je dobila srčani udar, pokušali smo reanimaciju i nakon 20 sekundi je ponovo došla svesti.“

Ni dve decenije nisu ublažile tragediju: Princeza Dajana predosetila svoju smrt

Vatrogasac je otkrio i da nikoga nije bilo oko automobila kada su stigli.

Pogledajte prilog televizije B92 o princezi koja svojim interesantnim životom i željom da se ne uklopi u ustaljena pravila i danas intrigira svet.

Vesti

Najjači vetrovi duvaju na Venerinom ekvatoru

Jačina vetrova na Veneri zavisi od geografske širine, tvrde naučnici Japanske agencije za svemirska istraživanja. Najjači vetrovi, brzine oko 90 metara u sekundi, detektovani su iznad ekvatora na visini od 45 do 60 kilometara. Ta brzina je oko 10 puta veća od brzine okretanja Venere oko njene ose.

Vesti četvrtak 31.08. 17:58 Komentara: 4
strana 1 od 190 idi na stranu