- Vesti -

Proslavili 80 god. braka, a mislili da se nikada više neće sresti

Jedan od najstarijih britanskih parova proslavio je 80. godišnjicu braka.

Izvor: BBC
Podeli

Stodvogodišnji Ken Haris i njegova devedesetdevetogodišnja supruga Margaret razdvojili su se prvi put nakon rata, ali su godišnjicu ipak dočekali zajedno.

Kako je Ken nakon što je polomio kuk završio u bolnici, mislio je da nikada više neće videti svoju voljenu suprugu. Ipak, par koji je venčan od 1937. godine ponovo se našao na okupu u staračkom domu u Povisu u Velsu.

"Svaki dan se drže za ruke zbog sećanja na dane kada su bili razdvojeni za vreme rata“, rekla je njihova snaha Pet Haris.

Ken je u ratu bio raspoređen na Burmi od kada u svom novčaniku nosi fotografiju svoje žene. Nakon što su se ponovo našli na okupu, svaki dan su provodili zajedno, a iz osamdesetogodišnjeg braka imaju dvoje dece.

Nedavno, Ken je polomio kuk, zbog čega su ga smestili u bolnicu i ponovo razdvojili od Margaret. Mesec dana kasnije, u isti dom smeštena je i gospođa Haris zbog demencije.

"Kada je Ken otišao u bolnicu nije se ni nadao da će ponovo videti Margaret. Bila je prava borba učiniti da ostanu zajedno. Ken je dao svoj život za svoju zemlju, zaslužio je da bude sa svojom suprugom. Zaista su jedan zaljubljeni par i veoma smo ponosni što slavimo njihovu 80. godišnjicu sa njima“, dodala je Pet Haris.

Vesti

Za njihova dela znate, ali ne i za čudne navike koje su imali

"Ako ima navike, ima i odvike", glasi jedna od narodnih "mudrosti". Ali, evo jedanaestoro velikana iz sveta nauke i umetnosti koji su pružali otpor ovoj umotvorini, čineći tako svoje neobične navike pravim malim ritualima koje su izvodili neposredno pred stvaranje ili činjenje dela - umetničkih, naučnih, ili pak životnih - koja su ih upisala u istoriju.

Vesti utorak 12.12. 20:30 Komentara: 0

Tamara Vučić govorila o ulozi majke

Već od prvog detetovog dana važno je da sa njim neprekidno komuniciramo. Dete kroz igru najviše uči i takvom interakcijom mu omogućujemo da se razvija i napreduje. O načinu na koji komunicira sa svojim petomesečnim sinom Vukanom govorila je i Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije.

Vesti utorak 12.12. 14:55 Komentara: 18
strana 1 od 3600 idi na stranu