Proslavili 80 god. braka, a mislili da se nikada više neće sresti

Jedan od najstarijih britanskih parova proslavio je 80. godišnjicu braka.

Život

Izvor: BBC

Ponedeljak, 19.06.2017.

13:53

Default images

Stodvogodišnji Ken Haris i njegova devedesetdevetogodišnja supruga Margaret razdvojili su se prvi put nakon rata, ali su godišnjicu ipak dočekali zajedno.

Kako je Ken nakon što je polomio kuk završio u bolnici, mislio je da nikada više neće videti svoju voljenu suprugu. Ipak, par koji je venčan od 1937. godine ponovo se našao na okupu u staračkom domu u Povisu u Velsu.

"Svaki dan se drže za ruke zbog sećanja na dane kada su bili razdvojeni za vreme rata“, rekla je njihova snaha Pet Haris.

Ken je u ratu bio raspoređen na Burmi od kada u svom novčaniku nosi fotografiju svoje žene. Nakon što su se ponovo našli na okupu, svaki dan su provodili zajedno, a iz osamdesetogodišnjeg braka imaju dvoje dece.

Nedavno, Ken je polomio kuk, zbog čega su ga smestili u bolnicu i ponovo razdvojili od Margaret. Mesec dana kasnije, u isti dom smeštena je i gospođa Haris zbog demencije.

"Kada je Ken otišao u bolnicu nije se ni nadao da će ponovo videti Margaret. Bila je prava borba učiniti da ostanu zajedno. Ken je dao svoj život za svoju zemlju, zaslužio je da bude sa svojom suprugom. Zaista su jedan zaljubljeni par i veoma smo ponosni što slavimo njihovu 80. godišnjicu sa njima“, dodala je Pet Haris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: