- Vesti -

Oni su najmađi "diplomci" sa najvećom pobedom (VIDEO)

Centar za zbrinjavanje novorođenih beba i porodica Keromon Helt u Severnoj Karolini ima neobičnu praksu na neonativnoj intenzivnoj nezi.

Izvor: buzzfeed
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Bebama koje su rođene šest nedelja ranije ili više nakon što napuste intenzivnu negu i krenu kući, organizuje se specijalna ceremonija. Sa kapom na glavi poput pravih diplomiranih studenata i svojim portretom bebe napuštaju ovaj centar.

Najčešći razlozi zbog kojih se bebe nađu ovde jesu prevremeno rođenje ili bolest. Sve dok ne ojačaju, o njima brinu doktori i sestre.

Kada novorođenčad konačno budu spremna za odlazak kući, osoblje centra im priprema ceremoniju dodele diplome. Na svakoj kapi ispisana je ista poruka: "x dana je iza mene i ceo život preda mnom“.

Medicinska sestra Melisa Džordan ovu praksu otpočela je pre šest meseci, kada je odlučila da uradi nešto specijalno za bebu koja je provela 62 dana u ovom centru.

"Na dan kada je trebalo da ta beba i njena porodica napuste bolnicu, okupili smo osoblje, pevali smo, plesali i bebi na poklon dali kapu. Roditelji su imali ogroman osmeh. Tada smo znali da želimo da ovu ideju uvedemo kao praksu“, istakla je ona.

"Nadamo se da ćemo na kraju čitav zid prekriti ovakvim forografijama jer će to značiti i roditeljima koji tek dolaze, uliće im nadu i sigurnost.“

Vesti

Oksford odlučio: Ovo je reč godine

Oksfordovi rečnici proglasili su danas za reč 2017. godine pojam "mladotres" (youthquake), čije je značenje "značajna kulturna, politička ili društvena promena koja proizilazi iz delovanja ili uticaja mladih".

Vesti petak 15.12. 21:50 Komentara: 0

Vajnstin ima odgovor na Selmine optužbe

Glumica Selma Hajek je još jedna u nizu žena koja je holivudskog producenta Harvija Vajnstina optužila za seksualno zlostvaljanje. Ona je izjavila da je doživela "košmarno iskustvo“ jer ga je odbila tokom snimanja filma o slikarki Fridi Kalo.

Vesti petak 15.12. 11:49 Komentara: 11
strana 1 od 3605 idi na stranu