Sud presudio: Prinsovim naslednicima 200 miliona dolara

Nešto više od godinu dana posle njegove smrti od predoziranja drogom, sud u Minesoti doneo je odluku prema kojoj će šest članova rodbine pevača i muzičara Prinsa naslediti njegovu imovinu u vrednosti od oko 200 miliona dolara.

Život

Izvor: theguardian.com

Petak, 19.05.2017.

19:26

Sud presudio: Prinsovim naslednicima 200 miliona dolara
GettyImages

Prins iza sebe nije ostavio testament, pa su prema odluci suda naslednici njegovog bogatstva postali njegova sestra Tika Nelson i petoro rođaka Šaron Nelson, Norin Nelson, Džon Nelson, Omar Bejker i Alfred Džekson, saopštio je sudija Kevin Eide.

Posle smrti slavnog muzičara, više od 45 osoba je tvrdilo da su oni Prinsove supruge, deca ili rodbina, odnosno da imaju pravo na nasledstvo. Neki od tih slučajeva još uvek očekuju svoj sudski epilog.
GettyImages
Prins je preminuo 21. aprila 2016. godine, usled nenamernog predoziranja drogom. Pretpostvlja se da će nasledncima, od ukupnog procenjenog iznos njegove imovine od oko 200 miliona dolara, ostati otpilike polovina. Druga polovina će otići na otplaćivanje poreza.

Posle Prinsove smrti, njegov studio "Paisley Park" pretvoren je u muzej i koncertnu dvoranu. Sledećeg meseca očekuje se izlazak remasterovanog izdanja čuvenog Prinsovog albuma "Purple Rain".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: