Ričard Breson: Farmeri bi trebalo da gaje marihuanu

Milijarder Ričard Brenson smatra da bi farmeri na Novom Zelandu, umesto što gaje stoku, trebalo da gaje marihuanu.

Život

Izvor: B92

Petak, 31.03.2017.

15:43

Ričard Breson: Farmeri bi trebalo da gaje marihuanu
GettyImages

Osnivač korporacije "Virgin Group" je tokom poste toj zemlji, gde boravi na turneji tokom koje prikuplja novac za dobrotvorne svrhe, izjavio da predviđa da će za 10 godina upotreba marihuane biti prihvatljiva koliko i ispijanje vina.

Uzgajanje, posedovanje i konzumiranje kanabisa na Novom Zelandu je zabranjeno. U intevjuu za Newshub, Benson je rekao i da je borba protiv narkotika propala kao i da će legalizacija marihuane biti od velike ekonomske koristi.
GettyImages
"Radili smo mnogo istraživanja na temu suzbijanja narkotika, i pokazalo se da je ona neuspešna. One što je potpuno jasno je da bi droge trebalo da budu dekriminalizovane, a da bi ljudima koji imaju probleme sa drogama trebalo pomoći", izjavio je on.

Legalizacija marihuane bi bila ekonomski povoljna kako za farmere koji bi je uzgajali, tako i za državu, koja bi od toga ubirala porez, smatra Ričard Brenson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: