Bogatiji žive devet godina duže

Britanski istraživači otkrili su da je životni vek ljudi iz viših socio-ekonomskih slojeva, koji žive u uređenim područjima, duži u proseku devet godina u odnosu na one iz siromašnijih predgrađa.

Život

Izvor: B92

Petak, 17.02.2017.

16:05

Bogatiji žive devet godina duže
Foto: Thinkstock

Do sličnog saznanja došli i istraživači iz Sjedinjenih Američkih Država koji su potvrdili da je životni vek onih sa fakultetskom diplomom takođe devet godina duži u odnosu na one koji nemaju ni srednju školu, piše australijski “Njuz“.

“U današnje vreme šanse da neko dočeka stoti rođendan veće su nego ranije. Čovek koji danas ima 63 godine ima veće šanse da doživi 97, što je znato više u odnosu očekivani prosečni životni vek muškarca, koji danas iznosi 84 godine“, saopštila je na konferenciji u Melburnu konsultant za životna osiguranja Melani Dun.

“Koliko dugo ćete živeti zavisi od vaših karakteristika, okruženja, načina života i odluka. Udela ima i sreća“, dodala je i objasnila da poređenja sa dužinom života roditelja i njihovih roditelja nisu više realna, jer živimo u vreme bolje zdravstvene zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: