- Vesti -

Čile: Mornarički snimak NLO koji niko ne može da objasni (VIDEO)

Komitet za proučavanje neprirodnih fenomena u vazduhu (CEFAA), čileanska vladina agencija u okviru Direktorata civilnog vazduhoplovstva, objavila je video-snimak koji je snimio helikopter tamošnje Mornarice 2014. godine.

idigitaltimes.com
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Na neverovatnom snimku dvojica marinaca su snimila takozvani “neobjašnjivi vazdušni fenomen” u vidu “ravne izdužene strukture” sa “dva termalna izduvna otvora slična reflektorima koja se nisu poklapala sa osom kretanja”.

Oni kažu da je ovaj NLO izbacivao neke gasove u atmosferu, što su zabeležile i infracrvene kamere.

Tokom susreta, pilot je uspostavio kontakt s dve odvojene radarske stanice, od kojih nijedna nije mogla da detektuje pomenuti objekat. Takođe, ni njihov radar u helikopteru u toj oblasti nije registrovao nijednu letelicu.

U protekle dve godine CEFAA je pokušavala da otkrije o kakvoj je letelici reč i snimak su analizirali nuklearni hemičar, astrofizičar, pa čak i stručnjak za video-snimke i fotografiju.

Dosad je jedino razumljivo objašnjenje dala organizacija GEIPAN iz Francuske koja smatra da je možda reč o manjoj letelici koja izbacuje otpadnu vodu iz kabine pre sletanja.

Ipak, to ne objašnjava zašto radar nije uspeo da je detektuje i zašto nijedan od iskusnih pilota koji su je snimili nisu mogli da prepoznaju o kakvoj letelici je reč.

Agencija je odlučila da pomenuti NLO nazove “neidentifikovanim vazdušnim fenomenom”, kako ovaj susret ne bi bio povezivan sa šarlatanskim svedočanstvima o susretu sa vanzemaljcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 185 idi na stranu