- Vesti -

"Vanzemaljci su svuda oko nas. Zato ih nismo videli"

Vanzemaljci stoje iza svih misterija svemira, zaključak je radikalne nove teorije.

News.com.au
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Drevni vanzemaljski oblici života su postali pokretačka sila iza komplikovane kvantne fizike i fenomena poput tamne materije, smatra astrofizičar Kolumbija univerziteta Kejleb Šarf.

Ovaj stručnjak smatra da je kosmos ostatak inteligentnog vanzemaljskog života koji kontroliše sve aspekte fizičkog sveta – od gravitacije do brzine svetlosti.

Ova teorija objasnila bi velike misterije svemira, ali i odgovorila na pitanje zašto nismo našli život van Zemlje, smatra Šarf.

U članku koji je objavio u časopisu “Nautilus”, ovaj mislilac je napisao da se “delo” vanzemaljaca možda vidi u ponašanju subatomskih čestica i širenju svemira.

“Možda napredni oblik života nije obavezno opipljiv. Možda je već svuda oko nas. Možda je upleten u ono što mi smatramo fizikom”, kaže on.

Šarf smatra da su vanzemaljci postali toliko inteligentni da su sebe pretvorili u žive mašine. Čovečanstvo se takođe suočava s takvom mogućnošću, onda kad naše tvorevine preuzmu našu inteligenciju u procesu koji se naziva “singularnost”.

Astrofizičar odlazi i korak dalje i kaže da su napredni vanzemaljci prevazišli čak i to i od sebe stvorili složen fizički sistem.

“Ako ste civilizacija koja je naučila kako da kodira žive sisteme, sve što je potrebno je da napravite sistem za transfer podataka od normalne do tamne materije, odnosno 3D štampač tamne materije”, kaže šarf.

On smatra da vanzemaljce još nismo videli iz prostog razloga što su svuda oko nas.

“Ne bismo prepoznali napredan oblik života, jer je njegova forma integralni deo onoga što smatramo prirodnim svetom”, napisao je Šafer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 177 idi na stranu