Naučni kamion od 6. do 10. jula

U susret sedmoj Noći istraživača u Srbiji, Naučni kamion dočekaće sve radoznale umove u Beogradu od 6. do 10. jula ispred TC Ušće u periodu od 12 do 22 časa, a sve u cilju promocije manifestacije koja će ove godine biti održana 30. septembra u sedam gradova Srbije.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2016.

12:36

Naučni kamion od 6. do 10. jula

Pod sloganom „Istraži, prikaži, znanje potraži“ glavna tema Noći istraživača su migracije a tradicionalno poslednjeg petka u septembru, istraživači će kroz nauku i zabavu, svoj posao, znanje i život približiti mladima i još jednom objasniti kako menjaju svet na bolje.

Naučni kamion, kao putujuća laboratorija i prostor za radionice i tribine, kroz Izložbe, priče o letu, ronilačka odela i ronioce, ribe i korale, letnje nepogode, migracije riba i rasprostiranje biljnih vrsta prikazaće samo delić onoga što se sprema u Beogradu ali i širom Srbije za 30. septembar.

Noć istraživača poziva sve zainteresovane da osiguraju svoje mesto i uzmu učešće u besplatnim radionicama, planiranim svakog dana od 17 do 22 časa, tako što će se prijaviti na sajtu CPN-a. Broj mesta je ograničen na 30 učesnika po radionici.

Poslednjeg dana, 10. jula, u Naučnom kamionu od 16 pa do 22 časa biće obeležen Dan nauke.

Sa volonterima iz Vikimedija Srbije posetioci će učiti kako se piše članak za Wikipediju, trenutno najveću enciklopediju znanja, kako se članak uređuje i zašto je bitno otvoreno znanje i otvorena nauka.

U EU ćošetu biće predstavljeni EU programi razmene koji se nude đacima, studentima i istraživačima. Ovaj put, u saradnji sa DAAD fondacijom, predstavljamo program razmene i mobilnosti koji nudi Nemačka.

Koordinator jednog od projekata Noći istraživača u Srbiji je Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ sa partnerima: Prirodno matematičkim fakultetom iz Niša, Centrom za promociju nauke i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kragujevca.

Noć istraživača finansirana je iz programa „HORIZON 2020“ koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru pod-programa Marija Sklodovska Kiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: