Platio račun svima u restoranu i ostavio ogroman bakšiš

Pre samo dve nedelje, u mali restoran u Juti, ušetao je nepoznati muškarac. Zatražio je da mu dodele sto koji poslužuje konobarica koja je samohrana majka.

Život

Izvor: Net.hr

Nedelja, 17.04.2016.

10:16

Platio račun svima u restoranu i ostavio ogroman bakšiš
Foto: Thinkstock

Puna dva sata sedeo je u restoranu i svim gostima je platio račune, a konobarici ostavio pozamašan bakšiš.

Razlog zašto je to učinio, rasplakao je mnoge.

Jedna od konobarica koje su ga posluživale napisala je post. Želela je celom svetu da kaže šta je ovaj čovek učinio. Napisala je:

“Danas sam upoznala anđela. Tražio je konobaricu koja nema porodicu. U restoranu je ručalo sedam porodica, svima je platio račun. Kada sam ga pitala zašto je to uradio rekao je: “Porodica je najvažnija stvar na svetu. Ja sam svoju izgubio.” Pogledala sam te u oči i došlo mi je da zaplačem, (to je razlog zašto sam tako brzo otišla od tebe), a kada sam došla iza pulta, briznula sam u plač. U tvojim je očima bilo previše tuge”, napisala je konobarica.

Potom je dodala kako je stranac, osim što je svima platio ručak, što ga je koštalo oko 1.000 dolara, ostavio konobarici koja ga je posluživala 1.500 dolara. Taj novac njoj je značio spas. Objasnila je i zašto.

“Želela sam da znaš kako je konobarica Kristal koju si tražio živela u skloništu za beskućnike, zajedno sa svojim sinom. Štedela je za najam stana. Tvoj je račun bio 21.34 dolara, a ti si tome dodao 1.500 dolara bakšiša. Zahvaljujući tebi, sledeće nedelje seli se u novi dom. Zahvaljujući tebi, sedam porodica je ručalo besplatno”, napisala je žena.

“Kristal mi je rekla kako se noć pre tvog dolaska molila Bogu za čudo, a onda si se pojavio ti. Otišao si pre no što smo stigli da ti se zahvalimo. Nadam se da ovo čitaš jer ti si divna osoba koja je dobila naklonost naših srca. Hvala ti”, poručila je žena strancu.

Nakon samo dve nedelje, novinari su strancu ušli u trag. Ime mu je Brigs Van Nes i stvarno je poseban dečko.

“Podigla me samohrana majka sa šestoro djece. Svi smo odrasli u teškom siromaštvu. Noći sam provodio po tuđim kućama, moja je mama obolela od raka, ali nekako smo ipak preživljavali. Godinama sam patio gledajući je kako se iscrpljuje dok je nastojala da nama obezbedi da imamo šta da jedemo. Odgajila nas je da budemo dobri ljudi i pomažemo drugima”, rekao je za Fox News.

“Nekoliko godina kasnije, izgubio sam svoju porodicu jer sam završio u zatvoru. Bio sam stvarno loša osoba. Nakon toliko godina borbe s demonima, konačno sam pronašao svetlo. Sada pomažem drugima, jer sam tako odgajan. Nastojim da budm bolja osoba”, rekao je Van Nes.

“Vlasnik sam uspešne kompanije i pomažem ljudima, onoliko koliko smatram da treba i mogu”, rekao je čovek čija su dobra dela, konačno, dobila lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: