“Šuplja Zemlja” i druge besmislice u koje su verovali nacisti

Osim toga što su smatrali da su plavooki i plavokosi Arijevci rasa koja je nadmoćnija od svih ostalih, nacisti su bili skloni vrlo bizarnim verovanjima bez ikakve osnove...

Život

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2016.

18:45

“Šuplja Zemlja” i druge besmislice u koje su verovali nacisti

Dokaze' za teorije da su Jevreji krivi za sve nevolje nemačkog naroda ili da su Sloveni dovoljno dobri tek da im budu robovi, nacisti su pronalazili u najbizarnijim mogućim verovanjima kojima su opravdavali svoju monstruoznost. Koliko su bili opasni, toliko su, čini se, bili i naivni, a ovo su samo neka od verovanja koja to potvrđuju.
Foto: Wikipedia
1. Zemlja je šuplja

Još od drevnih vremena mitovi i legende govorili su o šupljoj Zemlji, a ta su verovanja preživela sve do danas, u raznim varijacijama i verzijama.

Za vreme Trećeg rajha nacistička elita je jedno vreme navodno podržavala ideju da živimo u unutrašnjosti šuplje Zemlje, te da se u njenom centru nalazi - svemir. Pogledajte na slici iznadkako bi to tačno izgledalo.
Karl Maria Viligut / Foto: wikipedia
Adolfu Hitleru i njegovim saradnicima glavu je tom teorijom napunio Piter Bender , pilot iz Prvog svetskog rata, a nju su u narednim godinama detaljnije razrađivali brojni nemački autori. Nakon što je teorija testirana i dokazana pogrešnom, Bender je poslat u koncntracioni logor, piše Bibliotecapleyades.net .

Uz teoriju da živimo u šupljoj Zemlji pastoji i ona koja priznaje da živimo na površini planete u obliku kugle, ali navodi kako se šupljina nalazi unutar nje i da postoji mogućnost da tamo žive nama potpuno nepoznate civilizacije.

2. Zemlja se sastoji od leda

Da se nacistima moglo “prodati” zaista sve i svašta, dokaz je i ova bizarna teorija . Naime, austrijski inženjer Hans Horbiger tvrdio je da se ceo svemir sastoji od - leda, što naravno podrazumeva i planete u našem sunčevom sistemu. On je tvrdio da je Zemlja imala tri ledena meseca , a svaki od njih se u različitim periodima sudario sa njom. On je imao jako dobar razlog da veruje u sopstvenu teoriju - naime, sve mu se to ukazalo u snu. I to je bilo dovoljno delu nacističke vrhuške da oberučke prihvati teoriju kojom su se suprotstavili “jevrejskoj nauci”.

I Hitler i Himler lično su zagovarali teoriju , a Hitler je čak tvrdio da svet odbija da veruje u nju jer 'ljude jednostavno ne zanima istina'.

3. Sunčev sistem nije imao samo jedno Sunce

Karl Maria Viligut bio je lični šaaman Hajnriha Himlera , čoveka očigledno sklonog svakakvim besmislicama. On je između ostalog tvrdio da germanska kultura seže sve do 228 hiljada godina pre Hrista. U to vreme su, tvrdio je, u našem sistemu bila tri Sunca, a Zemljom su hodali divovi i - patuljci.

Nakon što su se ta tri Sunca sudarila, dobili smo ovo jedno koje nas grje i danas. Viligutovi radovi toliko su uticali na okultizmu naklonjenog Himlera, da ga mnogi danas nazivaju “Tajnim kraljem” i “Himlerovim Raspućinom”. 4. Nemci potiču s Atlantide

Atlantida je opisana u mnogim grčkim mitovima, a potraga za tim gradom i simbolom savršenog društva nije prestala čak ni danas. Potpuno očekivano, za njega su bili zainteresovani i nacisti. Prema '”Tule teoriji“, nemačkom okultnom društvu koje je imalo veliki uticaj na osnivanje Nacionalsocijalističke partije, Nemci potječu s Tule , izgubljenog ostrva koji se nalazio blizu Islanda. Kada nisu promišljali o tome s koje egzotične lokacije potiču Nemci, to se društvo obično bavilo borbom protiv komunista i Jevreja. Na kraju ih je zabranio sam Hitler, ali njihove su ideje o poreklu Germana ostale duboko ukorenjene u nacizam.

Ali, vratimo se na Atlantidu. Pre nego što su naselili Tule, Arijevci su živeli na Atlantidi, a nacisti su 'dokaze' za to nalazili sve od Tibeta pa do Južne Amerike.

5. Isus je bio Nemac

A šta, kao mislili ste da nije? Iza ove sulude ideje takođe je bio Karl Maria Viligut. On je Himlera uspeo da uveri da je Isus, kakvog ga poznajemo danas, ideja proizašla od germanskog boga 'Hrista', a hrišćani su je kasnije samo prisvojili. On je tvrdio i da je izvorna Biblija napisana na, pogađate - nemačkom jeziku.

Adolf Hitler bio je uveren da će mu koplje kojim je Isus proboden na krstu omogućiti vladavinu nad celim svetom.

6. Himler je bio reinkarnacija kralja

Dosad ste sigurno i sami primetili da je Himler bio najskloniji bizarnim idejama i vrlo bujnoj mašti. Naime, deo njemu najbližih suradnika bio je uveren da je Himler reinkarnacija Hajnriha der Finklera , osnivača i prvog kralja srednjevekovne Nemačke.

I sam Himler maštao je o toj mogućnosti, pa je svoju kuću uredio prema kući drevnog kralja pa je redovno učestvovao u okultnim obredima u kojima su se koristile njegove kosti.

Na priču o reinkarnaciji Himlera u svojim se dnevnicima osvrnuo i sam Hitler koji ih je smatrao smešnima. A kad Hitler misli da si 'skrenuo', onda znaš koliko je sati...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: