Kako će izgledati svet za 100 godina?

Naučnici su objavili predviđanja kako bi svet mogao da izgleda 2116. godine

Život

Izvor: express.hr

Utorak, 16.02.2016.

11:59

Kako će izgledati svet za 100 godina?
Foto: Thinkstock

Ogromni neboderi, podvodni gradovi i kuće iz 3D štampača biće stvarnost za svega 100 godina. Tako barem piše u izveštaju "Smart Things Future Living" koji je naručila firma Smart Things, a u čijoj izradi je učestvovala grupa naučnika i futurologa.

Stručnjaci, među kojima su i arhitekti i urbanisti, predstavili su "gradove-balone" koji bi se trebalo da se nalaze pod morem, a misle da će lični dronovi postati prevozno sredstvo.

Dr Megi Edernin Pokok napisala je u izveštaju: "Naši današnji životi su gotovo neprepoznatljivi ako ih uporedite s onima od pre sto godina. Internet je u potpunosti promenio našu komunikaciju, način učenja i kako kontrolišemo živote. Pre 10 godina, tehnologija poput Smart Things bi bila nezamisliva, a danas nam ovakav razvoj omogućuje da nadgledamo, kontrolišemo i osiguramo svoj životni prostor uz pomoć jednog dodira smartfona".

U izveštaju stoji da ćemo u budućnosti moći da štampamo nameštaj, ali i čitave kuće. Svi će imati virtuelne poslovne sastanke uz pomoć holograma, a ljudi će moći da “štampaju” čak i hranu.

Predviđa se kolonizacija Meseca i Marsa, kao i svakodnevni putevi u svemir.

Šta vi mislite – kako će izgledati svet za 100 godina?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: