- Vesti -

Kako će izgledati svet za 100 godina?

Naučnici su objavili predviđanja kako bi svet mogao da izgleda 2116. godine

express.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ogromni neboderi, podvodni gradovi i kuće iz 3D štampača biće stvarnost za svega 100 godina. Tako barem piše u izveštaju "Smart Things Future Living" koji je naručila firma Smart Things, a u čijoj izradi je učestvovala grupa naučnika i futurologa.

Stručnjaci, među kojima su i arhitekti i urbanisti, predstavili su "gradove-balone" koji bi se trebalo da se nalaze pod morem, a misle da će lični dronovi postati prevozno sredstvo.

Dr Megi Edernin Pokok napisala je u izveštaju: "Naši današnji životi su gotovo neprepoznatljivi ako ih uporedite s onima od pre sto godina. Internet je u potpunosti promenio našu komunikaciju, način učenja i kako kontrolišemo živote. Pre 10 godina, tehnologija poput Smart Things bi bila nezamisliva, a danas nam ovakav razvoj omogućuje da nadgledamo, kontrolišemo i osiguramo svoj životni prostor uz pomoć jednog dodira smartfona".

U izveštaju stoji da ćemo u budućnosti moći da štampamo nameštaj, ali i čitave kuće. Svi će imati virtuelne poslovne sastanke uz pomoć holograma, a ljudi će moći da “štampaju” čak i hranu.

Predviđa se kolonizacija Meseca i Marsa, kao i svakodnevni putevi u svemir.

Šta vi mislite – kako će izgledati svet za 100 godina?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu