Kojoti jedu "halucinogene pečurke" i maltretiraju vozače

U Marin okrugu u Kaliforniji kojoti, po svemu sudeći, jedu halucinogene pečurke i maltretiraju tamošnje vozače.

Život

Izvor: Newser

Nedelja, 31.01.2016.

19:41

Kojoti jedu

Foto: Denis-Carl Robidoux / Flickr.com

Barem dva “čudna” kojota primećena su pored autoputa. Meštani su ispričali za Pacific Sun da životinje primoravaju noćne vozače da se zaustave na putu, napadaju njihova vozila, a zatim beže u divljinu.

Jedan čovek koji je nekoliko puta prolazio ovim putem, kaže da je imao “zastrašujuće, ali i lepo iskustvo”.

Prema jednoj teoriji, životinje jedu halucinogene pečurke koje rastu u ovoj oblasti, zbog čega se ponašaju vrlo neobično. Tu mogućnost ne isključuje ni Lisa Bloh iz Humanog društva Marina.

“Još pokušavamo da otkrijemo šta se dešava”, kaže ona.

Vrlo mali broj studija ispitivao je “psihodelične efekte” određenih pečurki na pse, ali je poznato da životinje postaju “naročito uzbuđene” nakon što pojedu “ludu gljivu”. Druga opcija je da su kojoti dobijali hranu od vozača koji prolaze Marinom, pa sada traže još.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: