Kako da toalet posle upotrebe miriše na “ljubičice”?

Da li ste ikada zadržavali nagon za odlaskom u toalet, samo zato što niste bili u svojoj kući i strahovali zbog mogućeg ostavljanja neprijatnih mirisa?

Život

Izvor: today.com

Petak, 18.12.2015.

12:58

Default images

Ako je to slučaj, treba da znate da je moguće ostaviti za sobom miomirise, čak i kad je reč o velikoj nuždi.

Prvo i najvažnije, vodu u WC šolji treba da povučete što je pre moguće, jer tako sadržaj šolje nema priliku da emituje mnogo isparenja. Isto važi i za otvaranje prozora i uključivanje ventilatora, s tim što ventilator treba da ostavite uključen i kad napustite toalet.

Osim toga, proverite da li kod sebe imate nešto što bi moglo da barem malo ulepša mirise u prostoriji. Od pomoći mogu biti svi kozmetički preparati u spreju, uključujući lak za kosu, sprej za osvežavanje daha i parfem. Možete čak namazati kremu ili losion na ruke i mahati njima neko vreme, kako bi se mirisi oslobodili u prostoriji.

Ako ništa od toga nemate, proverite da li u toaletu ima bilo šta od sredstava. Od pomoći će vam biti bilo koje sredstvo za čišćenje toaleta, varikina, belo sirće, soda bikarbona, tečni sapun za ruke, šamponi...

Nemojte preterivati, naročito ako koristite varikinu, i nikad ne mešajte varikinu sa drugim hemikalijama, jer može doći do širenja potencijalno opasnih gasova koji su mnogo veći problem od mirisa koji pokušavate da prikrijete.

U inostranstvu postoji i veliki broj sprejeva čiji proizvođači tvrde da neutrališu neprijatne mirise u toaletima. Dok se takvi ne pojave i kod nas, vredi pokušati sa alternativnim merama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: