Za jugonostalgičare: Kako se živelo za vreme Tita (VIDEO)

U zavisnosti od toga koliko stvari vam je iz ovog video-zapisa poznato, može se zaključiti koliko ste stari i gde ste proveli drugu polovinu prošlog veka.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2015.

17:45

Default images

Za vreme SFRJ standard građana je bio mnogo veći nego danas, famozni “crveni” pasoš je otvarao sva vrata, a na more se išlo bar jednom godišnje. To su samo neki od razloga zašto mnogi od nas žale za ovom zemljom. Naravno, nije mali broj onih koji ne vole Jugoslaviju, komunizam, bratstvo i jedinstvo, Tita i koji smatraju da svi danas plaćamo cenu lagodnog života u SFRJ.

Bez obzira na to u koju grupu spadate i kakvi su vam stavovi povodom bivše zemlje, ako imate više od 30 godina, sigurno se sećate patika “borosana”, sportske opreme “jasa” , starog “fiće”, crtaća "Sport Bili", stripa "Alan Ford", jogurta u tetrapaku koji liči na piramidu i praška za veš “yeti” . Svrha video-kolaža ispod je upravo da vas podseti na to vreme i na neke stvari koje ste možda zaboravili.

Ako ste jugonostalgičar ,verovatno ćete ovaj video pratiti sa osmehom na licu. Mada čak iako niste, možda će vam prijati podsećanje na vreme i zemlju koji se nikada neće vratiti.

foto: flickr.com/WonderWhy7439

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: