- Vesti -

"Većina žena nije strejt - ili su lezbijke ili su biseksualne"

Većina žena nije heteroseksualne orijentacije – ili su lezbijke, ili su biseksualne – pokazala je nova studija.

Independent
Podeli

Foto: muszkakarampuszka / Flickr.com

Većina žena koja je učestvovala u studiji doktora Gerulfa Rigera iz Odeljenja za psihologiju Univerziteta u Eseksu, bila je seksualno uzbuđena dok je gledala niz video snimaka sa golim muškarcima, ali i ženama.

Od 235 ispitanica, 82 odsto bilo je uzbuđeno prizorom i jednog i drugog pola, a to je zaključeno na osnovu niza fizičkih pokazatelja.

Od žena koje su se izjasnile kao heteroseksualne, 74 odsto bilo je seksualno uzbuđeno prilikom gledanja snimaka atraktivnih muškaraca i privlačnih žena. Za razliku od njih, lezbijke su bile mnogo privučenije prizorima žena, nego muškaraca.

“Uprkos tome što se većina žena izjašnjava kao heteroseksualna, istraživanja jasno pokazuju da su prema prizorima koji ih uzbuđuju, ili biseksualne ili gej, ali nikad heteroseksualne”, rekao je dr Rigler.

On je izjavio da je studija pokazala da ni lezbijke koje se oblače i ponašaju slično muškarcima, zapravo nisu obavezno “muževne”.

“To pokazuje da ono kako se žene predstavljaju javnosti ne mora da bude pokazatelj njihovih seksualnih preferencija”, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 191 idi na stranu