- Vesti -

Depardije: "SAD su narod koji stalno uništava neki drugi"

"Sjedinjene Američke Države, to je narod koji stalno uništava neki drugi narod", izjavio je u sredu u Moskvi francuski glumac Žerar Depardije, koji tvrdi da "više voli da bude Rus".

Izvor: Tanjug
Podeli

"Sjedinjene Američke Države? To je narod koji stalno uništava drugi narod. Međusobno su ratovali, uništili su Indijance, posle su sprovodili robovlasništvo, a potom je došao secesionistički rat", naveo je slavni glumac u intervjuu ruskim novinarima koji je danas preneo radio Frans inter.

"Kasnije su prvi bacili atomsku bombu. Gde god prođu, naprave s... Ne, više volim da budem Rus", dodao je Depardije kome je pre dve godine ruski predsednik Vladimir Putin dao rusko državljanstvo.

"Kada bi Evropljani prestali da slušaju te Amerikance, bio bih srećniji, eto!", zaključio je 66-godišnji glumac pre nego što se pojavio na sceni moskovskog pozorišta gde je uz francusku koleginicu Fani Ardan igrao u predstavi "La Musica deuxieme" Margerit Diras.

"Spomenik" francuske kinematografije, Depardije je bio u žiži medijske pažnje 2012. kada je obelodanio da će vratiti francuski pasoš u znak protesta zbog ekstra poreza na najbogatije Francuze koje je uvela socijalistička vlada.

Od tada redovno skreće pažnju svojim provokativnim izjavama i proruskim stavovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu