Vesti -

Zabranjena ljubav Albanke i Srbina u dijaspori

Pred sudom u Salcburgu našao se slučaj koji podseća na ljubavnu priču "Romea i Julije", ali ovaj put se radilo o kosovsko-albanskoj porodici koja je, kako je navedeno u optužnici, pretnjom primene sile branila svojoj 17-ogodišnjoj ćerki ljubav prema Srbinu, prenose danas mediji u Beču.

Izvor: Tanjug
Podeli

Pet optuženih pred sudom je odbacilo sve tačke optužbe.

Ljubavna priča između Adeline i Aleksandra trajala je tri meseca, i za razliku od Romea i Julije, na sreću, nije završena tragično, ali je došlo do prekida veze očigledno zbog konflikta koji je izbio zbog vere i porekla, iako su obe porodice austrijski državljani.

Roditelji i tri starije sestre Adeline morale su da odgovaraju pred sudom.

Tužilaštvo je u optužnici navelo da je Adelinin otac preko telefona zapretio ocu Aleksandra da će njegov sin živeti svega još 24 sata, i da će mu on, pred njegovim očima, i drugim članovima porodice preseći grkljan.

"To nije tačno. Rekao sam samo da njegov sin treba da skloni ruke dalje od moje ćerke. Mi ne možemo zajedno. Mi smo muslimani, a oni pravoslavci", pravdao se "glava" albanske porodice.

Njemu je sud izrekao kaznu od dva meseca uslovno zbog opasne pretnje, a ostali članovi porodice prošli su sa oslobađajućom presudom.

Takođe i ženski deo porodice tvrdio je da nisu tačne optužbe.

Tačno je da su dve sestre i majka pratili zaljubljeni par, te seli u automobil sa njima i vozili se po Salcburgu.

Međutim one su negirale da su rekle da će Aleksandar biti ubijen ako ne ostavi Adelinu na miru.

"Mi smo samo strahovale za našu najmlađu sestru. Čuli smo da se Aleksandar drogira. On je loš za nju, i ona se potpuno promenila", kazale su pred sudom.

Adelina je trebalo da se skoncentriše na školu, dodala je jedna sestra.

Marjka je kazala da nije ništa razumela od razgovora vođenog u automobilu, jer gotovo da ne govori nemački.

U optužnici se, takođe, navodi da je jedna sestra u video-telefonskom razgovoru, kako bi podvukla svoju pretnju, držala u rukama pušku.

"Tada sam pazila na šestoro dece. Možda je jedan dečak poneo pušku-igračku sa sobom. Nikada nisam Aleksandru pretila oružjem", kazala je ona.

Nakon što je uplašena Aleksandrova majka pozvala policiju prilikom pretesa stana kosovsko-albanske porodice pronađena je puška-igračka.

"Mi smo držali u tajni našu vezu, zbog naših različitih nacionalnosti.

Ona je tako želela. Od njenog oca sam posle strahovao", kazao je Aleksandar rekavši da mu je prećeno od porodice nekadašnje ljubavi.

On je kazao da i sada još uvek strahuje, nakon čega je sudija izrekla zabranu kontakta osuđenog Adelinog oca sa Aleksandrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 197 idi na stranu