Čudesna sudbina Silvestera Stalonea: Od beskućnika do zvezda

Danas je jedna od najvećih holivudskih zvezda, ali njegov početak bio je prava borba.

Život

Izvor: Dnevnik.hr

Nedelja, 04.10.2015.

08:30

Default images
Beta / Richard Shotwell Invision/AP

Majka Silvestera Stalonea imala je vrlo težak porođaj, tokom kog je njenom sinu oštećen nerv zbog kog je patio od paralize lica. Upornim vežbama uspeo je da povrati pokretljivost većine mišića, ali nikada u potpunosti. To je bila njegova prva bitka iz koje je izašao kao pobednik.

Zbog loše materijalne situacije, morao je da se na razne načine dovija kako bi preživeo u “džungli” Njujorka i sledio svoj san da bude glumac.

Prihvatio je čak i ulogu u porno filmu, u kom je za dva dana rada zaradio 200 dolara. Dugo nije uspevao da napravi nikakav pomak u karijeri, a u jednom od najtežih perioda života morao je da ukrade nakit svojoj supruzi, kako bi kupio hranu. Nedugo potom postao je beskućnik i tri dana spavao na autobuskoj stanici u Njujorku. Morao je da proda čak i sopstvenog psa za 25 dolara, jer više nije mogao da ga hrani.

Nekoliko nedelja potom gledao je boks meč između Muhameda Alija i Čaka Vepnera i to ga je inspirisalo da napiše scenario za, sada već antologijski film, “Roki”.
Foto: Gettyimages
Ubrzo je dobio ponudu od 125 hiljada dolara za otkup scenarija, ali je Stalone postavio uslov da dobije glavnu ulogu. Studio je odbio jer su želeli “pravu zvezdu”. Rekli su da izgleda i govori čudno, što je bila posledica oštećenja nerva na rođenju.

Nakon nekoliko meseci cenjkanja i ponude od 250 i 350 hiljada dolara, studio je ipak pristao da mu pruži šansu i dali su mu svega 35 hiljada dolara za scenario i glavnu ulogu u filmu. Ostalo je istorija. Film je osvojio Oskara za najbolji film, najbolju režiju i najbolju montažu, a Stalone je bio nominovan za najboljeg glumca i najbolji scenario. Film je ostao upamćen kao jedan od najvećih u američkoj filmskoj istoriji.

Inače, čim je dobio isplatu od 35 hiljada dolara, tri dana proveo je ispred jedne prodavnice gde je nekada ranije prolazniku prodao svog psa. Nadao se da će ga ponovo sresti, a kada se to desilo, Stalone mu je ponudio 100 dolara da mu vrati psa.

Čovek nije pristao ni na 500 ni na 1.000 dolara. Na kraju je Stalone platio neverovatnih 15 hiljada dolara da bi ponovo došao do izgubljenog prijatelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: