Zimbabve od SAD traži izručenje ubice lava Sesila

Zimbabve je zvanično zatražio izručenje zubara Valtera Palmera od Sjedinjenih Američkih Država, kako bi pred organima te zemlje odgovarao za ubistvo zaštićenog lava Sesila, prenosi BBC.

Život

Izvor: BBC

Petak, 31.07.2015.

11:57

Default images
Foto: Beta, AP

"Tražimo izručenje kako bismo mogli da ga teretimo za njegovo nezakonito postupanje", rekla je ministarka za zaštitu životne sredine Opa Mučinguri.

Veruje se da je Palmer, zubar iz Minesote, platio oko 50.000 dolara kako bi mogao da ulovi lava Sesila, inače jedne od omiljenih životinja i najpoznatijeg lava u Zimbabveu.

Palmer tvrdi da je bio uveren da je lov organizovan potpuno legalno, kao i da nije znao da je Sesil pod zaštitom države.

Smrt lava Sesila izazvala je veliki bes javnosti širom sveta i na društvenim mrežama, a Palmer je dobio više pretnji smrću zbog čega ga u SAD čuva policija.

Vlasti Zimbabvea su ranije objavile da je Palmer isplatio 55.000 dolara mita čuvarima rezervata divljih životinja kako bi mu dozvolili da samostrelom ubije lava Sesila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: