- Vesti -

Izvinio se Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Turista koji je platio na hiljade dolara da ubije najpoznatijeg lava u Zimbabveu nakon burne reakcije javnosti uputio je izvinjenje svim svojim pacijentima.

Izvor: BBC
Podeli

Pročitajte još:

Zimbabve u potrazi za Špancem koji je ubio njihovog divnog lava

Pronađen Amerikanac koji je ubio najpoznatijeg lava Zimbabvea

Nakon saopštenja medija da je Volter Palmer iz Mineapolisa ubio lava Sesila, kao i javnog linča koji je usledio, američki stomatolog uputio je svojim pacijentima javno izvinjenje zbog nemira koje je prouzrokovao.

Palmerova stomatološka ordinacija od tada je zatvorena, a dva muškarca iz rezervata u Zimbabveu koja su primila mito uhapšena su.

Palmer je nedavno izjavio da nije znao da čini ilegalnu stvar i da je Sesil bio zaštićen.

U pismu koje je poslao svojim ‘cenjenim’ klijentima u utorak, Palmer je naveo da se u vestima pojavio “zbog razloga koji nisu imali nikakve veze sa njegovom profesijom ili negom koju pruža pacijentima”.

On je sebe opisao kao ‘doživotnog lovca’, ali je rekao da se retko dešavalo da o svojem hobiju razgovara sa pacijentima “jer je u pitanju tema koja izaziva podeljena mišljenja i koja je obično prožeta emocionalnim nabojem”.

Pretpostavlja se da je Sesil, koji je bio glavna turistička atrakcija najvećeg rezervata divljači u Zimbabveu, ubijen 1. jula. Životinja je par dana kasnije pronađena odrana i obezglavljena na obodima Huange nacionalnog parka.

Palmerovu Fejsbuk stranicu nedugo nakon objavljivanja njegovog imena preplavili su ljutiti komentari i pretnje, a na Tviteru su uskoro osvanuli i ironični i šaljivi komentrari.

Pogledajte kako je to izgledalo:

*

*

*

*

*

strana 1 od 200 idi na stranu