Majkl Daglas: Nisam zavisnik od seksa

Sin Kirka Daglasa, dobitnik dva Oskara, čovek koji je u surovoj filmskoj industriji opstao već pet decenija, Majkl Daglas je pravi primer “staromodne” filmske zvezde.

Život

Izvor: Daily Mail

Nedelja, 28.06.2015.

14:16

Default images
Beta / AP Photo/Dan Balilty

O borbi sa kancerom, problemima u braku sa Ketrin Zitom Džouns i mitu o zavisnosti od seksa, razgovarao je sa novinarom britanskog Daily Maila.

“Pustite me da vam objasnim kako je priča o zavisnosti od seksa počela”, rekao je on novinaru na pitanje o tome da li zaista boluje od tog poremećaja. Inače, priču o tome objavio je, kako Daglas tvrdi, jedan tabloid davne 1992. godine i to bez trunke osnova.

“Imao sam problema s alkoholom. Tada je umro moj očuh i krenuo sam na rehabilitaciju. Upravo je izašao film ‘Niske strasti’ i odjednom je neko izmislio tu priču o zavisnosti od seksa. Bila je to nova bolest. Do tad niko nije bolovao od nje, ali mene prati od tog doba, pa me ponegde i dalje spominju u tom kontekstu”, rekao je on.

Da li mu je ta priča smešna?

“Da. Zapravo, moj otac je bio vrlo ponosan na to. Govorio je: ‘Upoznajte mog sina, zavisnika od seksa’. Vickast je”, kaže Daglas.

Teško je poverovati da ovaj glumac ove godine puni 71 godinu.

Svoje suočavanje sa smrću već je imao kada je 2010. nakon tri pogrešne dijagnoze konačno dobio tačnu – rak jezika.

“Bio je u četvrtoj fazi i znao sam mnoge ljude koji su u toj fazi umrli. Bilo je gadno, ali je bivalo bolje. Sad je čak i dobro”.

Proveo je sedam nedelja na hemoterapiji i zračenju koje je nazvao “sedam krugova pakla”. U jednom intervjuu 2013. dao je izjavu koja je mnoge navela da pomisle kako se razboleo tako što je ženama pružao oralni seks.
Beta / Paul Chiasson/The Canadian Press via AP
“Samo sam pokušavao da kažem da postoji seksualno prenosiv virus”, kaže on. “Nisam rekao da oralni seks izaziva rak”.

Ipak, zbog te izjave verovatno je imao problema sa suprugom.

“Zažalio sam zbog neprijatnosti kojoj sam izložio Ketrin i njenu porodicu”.

Nevezano za taj intervju, Daglas i Zita Džouns privremeno su se razišlo 2013, a stres zbog njegove bolesti bio je presudan faktor.

“Biću iskrena”, rekla je Majklova supruga pre godinu dana govoreći o muževljevoj bolesti. “Bila sam u potpunom haosu”.

Ipak, par je ponovo zajedno i deluje da su se nesuglasice rešile.

“Imali smo malu prepreku na putu”, kaže Daglas. “Problem je što je u ovom poslu sve tako javno. Mnogo volim Ketrin, više nego ikad. Nadam se da su osećanja obostrana. Izgladili smo stvari – ako oboje želite da popravite nešto, možete to učiniti. Nemoguće je uspeti u tome, ako je to želja samo jedne osobe”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: