Saznajte kako biste živeli da ste se rodili u nekoj drugoj državi

Na stranici "If It Were My Home" možete da proverite kako biste živeli da ste se rodili u nekoj drugoj državi.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

20:25

Default images
Foto: Thinkstock

"Lutrija rođenja odgovorna je za dosta toga što čini vaš život. Da niste rođeni u zemlji u kojoj ste, kakav bi bio vaš život? Da li biste bili ista osoba?

IfItWereMyHome.com je način da shvatite život van svog doma. Uporedite životne uslove u zemlji u kojoj živite s onima u drugoj. Počnite odabirom regije na karti i krenite s istraživanjem", stoji u uvodnom objašnjenju na stranici.

Na primer, ovako izgleda poređenje sa životom u SAD-u:
Prinscreen
Znači, trošili bismo 15,9 puta više na zdravstveno, ali zato bismo imali 63,68 odsto manje šanse da budemo nezaposleni. Zarađivali bismo četiri puta više i živeli 4,54 godine duže, ali i imali šest puta veće šanse da se zarazimo HIV-om. Ovo je samo jedan od primera, a ukoliko želite da vidite kako bi izgledao vaš život u nekoj drugoj državi, to možete da saznate ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: