- Vesti -

Pojavilo se još misterioznih kratera na "kraju sveta"

U Sibiru je primećeno još misterioznih kratera, a naučnici počinju da se brinu zbog ovog fenomena.

Newser
Podeli

Vasilij Bogjavljenski, zamenik direktora Istraživačkog instituta za naftu i gas u Rusiji, kaže da je primećeno još barem sedam sumnjivih kratera, od kojih se pet nalazi u regiji poznatoj kao “kraj sveta”.

“Poredio bih ovo s pečurkama. Kad nađete jednu, budite sigurni da ih ima još. Mislim da bi moglo da se nađe još 20-30 kratera”, rekao je on za "Sajberijan tajms", pozivajući na hitnu istragu kako bi se “sprečila potencijalna katastrofa”.

Bogjavljenski, koji planira rizičnu ekspediciju do dna kratera, i drugi stručnjaci smatraju da emisije gasa, povezane s klimatskim promenama, izazivaju pojavljivanje rupa.

“Proces koji ih izaziva verovatno se odvija u širokoj oblasti večno zaleđenog dela Sibira”, kaže šef američkog Projekta za geološka istraživanja gasa u SAD.

“Naučnici bi trebalo da sprovedu još istraživanja, kako bi otkrili zašto se javljaju, kako se menjaju vremenom i da li je moguće predvideti pojavu novih rupa”, kaže ona.

Vesti

Pričaj rukama, da te cela Italija razume

Osim po Ferariju, Pirlu, špagetama i Armaniju, Italijani su i kao "brbljiv" narod sa melodičnim jezikom i akcentom koji oteže, postali prepoznatljivi po svojoj gestikulaciji. Sada su već "kraljevi" ove "discipline", jer oni već tako dovoljno sočan način komunikacije moraju da "začine" i sa prepoznatljivom gestikulacijom.

Vesti četvrtak 21.06. 11:48 Komentara: 0

Ove poznate ličnosti ne koriste svoja prava imena

Bred Pit, Džulijan Mur, Helen Miren, Džejmi Foks, ali i Ališa Kiz, Majli Sajrus i mnogi drugi možda ne bi postali svetski poznate zvezde da su zadržali svoja prava imena. Neki su imena samo skratili, drugi menjali prezime, a pojedini menjali i jedno i drugo.

Vesti četvrtak 21.06. 11:19 Komentara: 5

Porodila se premijerka Novog Zelanda

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern se porodila. Na svet je donela zdravu devojčicu i postala je drugi premijer u istoriji koji se porodio. Takođe, ona je svetu pokazala svojim primerom da nijedna vrata nisu zatvorena za ženu ako postoiji jaka volja.

Vesti četvrtak 21.06. 10:36 Komentara: 7

Veridba na Mundijalu: Najbolji fudbaler se ženi?

Kristijano Ronaldo već je zablistao na Svetskom prvenstvu u Rusiji, kao i njegova devojka Georgin aRodrigez. Naime, on apomno prati sve utakmice Portugala, a na utakmici protiv Maroka pokazala je detalj koji je "uzbudio duhove" u svetskim medijima.

Vesti četvrtak 21.06. 08:41 Komentara: 6
strana 1 od 3867 idi na stranu