Stiven Hoking: Opstanak čovečanstva zavisi od putovanja u svemir

Profesor Stiven Hoking veruje da budućnost ljudske rase zavisi od naših mogućnosti da istražimo svemir i pronađemo planete na kojima ćemo osnovati kolonije.

Život

Izvor: klix.ba

Subota, 21.02.2015.

08:12

Default images

Tokom obilaska Muzeja nauke u Londonu ovaj 73-godišnjak je rekao kako nam je sletanje na mesec dalo novu perspektivu o životu na Zemlji i da je moramo razviti ukoliko želimo preživeti. Takođe, kazao je da agresiju treba iskoreniti iz ljudske vrste i zameniti je empatijom kako bi se izbegao veliki nuklearni rat i uništila civilizacija koju poznajemo.

Profesor Hoking prokomentarisao je ovo kada je prošetao s američkim posetiocima muzejom kao deo ceremonije dodele "Guest for Honour" nagrade. Istakao je da je svemir jedina opcija našeg opstanka i da je bitno nastaviti istraživati ga.

"To nam nije rešilo nijedan problem na planeti, ali dalo nam je novu perspektivu o njima i nateralo da gledamo prema spolja i prema unutra. Verujem da u dalekoj budućnosti ljudska vrsta mora biti u svemiru kako bi osigurala opstanak budućeg života i sprečila nestanak ljudske vrste koloniziranjem drugih planeta", rekao je.

foto: flickr.com/lwkommunikacio

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: