10 godina saradnje Mekdonaldsa i KEC-a

Povodom 10 godina uspešne saradnje na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“, kompanija McDonald’s i Kreativno edukativni centar KEC održale su proslavu i konferenciju za medije na temu socijalne inkluzije i prava osoba sa invaliditetom, na kojoj su se osim predstavnika vladinog, nevladinog i poslovnog sektora, obratile i osobe sa intelektualnim teškoćama.

Život

Izvor: PR tekst

Četvrtak, 11.12.2014.

08:15

Default images

Kompanija McDonald’s i KEC potpisale su Memorandum o saradnji 2004. godine, koji je omogućio da osobe sa intelektualnim teškoćama ostvare svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici. Uz logističku podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, pre 10 godina 12 osoba je bilo radno angažovano u dva McDonald’s restorana. Danas se broj radno angažovanih povećao na 40 osoba, koje jednom nedeljno, rade po sat vremena u četiri McDonald’s restorana.

Tokom 10 godina saradnje, McDonald’s je uručio više donacija KEC centru, obezbedio kombi za prevoz korisnika centra na svoja radna mesta, organizovao letovanja i izložbe, svake godine pripremao zajedničku proslavu Svetskog dana deteta uz prisustvo mnogih javnih ličnosti.
„Nama je pravo zadovoljstvo da svaki dan, tokom radne nedelje, zajedničkim snagama radimo na održavanju kvaliteta usluga restorana. Srećni smo što smo ovim mladim ljudima pružili mogućnost da se potvrde na radnom mestu, osamostale i budu sigurniji u sebe. Ova saradnja je najbolji pokazatelj da svima treba pružiti šansu i omogućiti im da aktivno doprinose društvu“, rekla je Desanka Landauer, marketing menadžer kompanije McDonald’s Srbija.

„McDonald’s je prva kompanija u Srbiji koja je prepoznala značaj socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim teškoćama kroz program radnog angažovanja, koji tokom 10 godina uspešno sprovodi Kreativno edukativni centar KEC. Ova saradnja poslužila je kao primer za oko 30 drugih komanija, institucija i ustanova da radno angažuju više od 160 osoba sa intelektualnim teškoćama“, rekla je Margareta Kecman, predsednica Kreativno edukativnog centra KEC.
Kao društveno odgovorna kompanija, McDonald’s Srbija dugi niz godina pomaže humanitarne i druge institucije koje pružaju podršku marginalizovanim grupama i drugim ugroženim osobama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: