Ne završavaju se sve demonstracije neredom, već...

Pro-demokratski protestanti u Hong Kongu su nakon noći borbi sa policijom koja je koristila suzavac i čije reakcije je optužio ceo svet, jutro narednog dana proveli čisteći za nered koji su ostavili za sobom, prenosi "Independent".

Život

Izvor: Independent

Ponedeljak, 29.09.2014.

20:24

Default images

Na hiljade ljudi okupiralo je grad u znak protesta protiv odbijanja Kineske vlade da im omogući da sami izaberu svoje kandidate za izbore koji će biti održani 2017.

Kako protesti i dalje traju nesmanjenom žestinom, mediji su zabeležili ljude kako dele hranu i vodu ali i kako čiste iza sebe u gradu poznatom po redu i disciplini.

Na glavnom mestu protesta, gde se nalaze sedišta vlade, demonstranti su sakupljali flaše za reciklažu uz malu pomoć naočara i plastičnih panela koji su ih štitili od suzavca. Demonstranti su čak ostavili i ljubaznu poruku izvinjenja na vandalizovanom policijskom kombiju u kojoj izražavaju žaljenje zbog načinjene štete.

„Izvinjavam se. Ne znam ko je ovo učinio, ali mi nismo anarhisti. Samo želimo demokratiju“, stojalo je u poruci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: