- Vesti -

Šta je za Srbe simbol kvaliteta?

Kada bi prosečan srpski građanin imao neograničenu količinu novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, vozio bi Mercedes, koristio Samsung mobilni telefon, slušao Rolling Stones, Rijanu ili Željka Joksimovića i gledao bi teniske mečeve u kojima igra Novak Đoković.

Podeli

To su rezultati prvog srpskog QUDAL - QUality meDAL - DEEPMA istraživanja koje je u julu ove godine provela švajcarska organizacija ICERTIAS (International Certification Association GmbH) sa sedištem u Cirihu, putem internet ankete na uzorku od 1.200 srpskih građana, korisnika interneta starijih od 15 godina.

Na koji način razmišljaju srpski građani kada je reč o vrhunskom kvalitetu, možda najbolje govori kategorija iz istraživanja "Porodični automobili".

Srpskim građanima u QUDAL anketi, postavljeno je za ovu kategoriju sledeće pitanje: "Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača porodičnih automobila koji po vašem ličnom iskustvu i mišljenju nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu"

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svetu, najveći broj srpskih ispitanika naveo je Rolling Stones. U kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pevača/pevačice na prvo mesto smestila se Rijana.

Teniser Novak Đoković pozicionirao se na prvo mesto kao najkvalitetniji svetski i domaći sportista prema mišljenju srpskih građana, dok je Real Madrid po mišljenju ispitanika u Srbiji, najkvalitetniji sportski klub na svetu.

Kao najkvalitetniju srpsku muzičku grupu, najveći broj srpskih ispitanika navodi Riblju Čorbu, dok kao najkvalitetnijeg pevača ponajviše navode Željka Joksimovića.

Celokupno istraživanje QUDAL u Republici Srbiji obuhvatilo je više od 100 komercijalnih i nekomercijalnih kategorija (npr. najkvalitetnije mleko, najkvalitetniji automobil, najkvalitetniji domaći pevač i sl.).

Srpske građane i građanke su ispitivani u okviru QUDAL -QUality meDAL istraživanja šta bi kupovali i šta bi koristili kada im pri kupovini novac ne bi bio apsolutno nikakav problem i da pri odluci o kupovini i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvalitetu.

Vesti

Ovako je Severna Koreja ugostila CNN

Iako Severna Koreja važi za jednu od najzatvorenijih i najtajanstvenijih država na svetu, novinar CNN-a dobio je priliku da obiđe jedan njen deo. Evo kako je izgledao sudar severnokorejskih i severnoameričkih propagadnih mašina…

Vesti nedelja 31.08. 15:31 Komentara: 83

Niška Sahat kula u proširenoj stvarnosti

Student doktorskih studija na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu Petar Pejić, autor je projekta "Proširena stvarnost" koji je krajem prošle godine predstavljen na dodeli Nobelove nagrade i pomoću koga je moguće porušene objekte prikazati pomoću tableta ili mobilnog telefona na mestu gde su se nekada nalazili.

Vesti nedelja 31.08. 14:31 Komentara: 4

Plastične kese ne stanuju ovde

Kalifornijski zakonodavci usvojili su meru koja će Kaliforniju učiniti prvom američkom saveznom državom koja je na svojoj teritoriji zabranila korišćenje plastičnih kesa za jednokratnu upotrebu.

Vesti subota 30.08. 19:43 Komentara: 19
strana 1 od 144 idi na stranu