- Vesti -

Šta je za Srbe simbol kvaliteta?

Kada bi prosečan srpski građanin imao neograničenu količinu novca na raspolaganju i ukoliko bi pri kupovini isključivo odlučivao na osnovu kvaliteta, vozio bi Mercedes, koristio Samsung mobilni telefon, slušao Rolling Stones, Rijanu ili Željka Joksimovića i gledao bi teniske mečeve u kojima igra Novak Đoković.

Podeli

To su rezultati prvog srpskog QUDAL - QUality meDAL - DEEPMA istraživanja koje je u julu ove godine provela švajcarska organizacija ICERTIAS (International Certification Association GmbH) sa sedištem u Cirihu, putem internet ankete na uzorku od 1.200 srpskih građana, korisnika interneta starijih od 15 godina.

Na koji način razmišljaju srpski građani kada je reč o vrhunskom kvalitetu, možda najbolje govori kategorija iz istraživanja "Porodični automobili".

Srpskim građanima u QUDAL anketi, postavljeno je za ovu kategoriju sledeće pitanje: "Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača porodičnih automobila koji po vašem ličnom iskustvu i mišljenju nudi apsolutno najviši nivo kvaliteta na srpskom tržištu"

Na pitanje o apsolutno najkvalitetnijoj muzičkoj grupi u svetu, najveći broj srpskih ispitanika naveo je Rolling Stones. U kategoriji najkvalitetnijeg muzičkog izvođača odnosno pevača/pevačice na prvo mesto smestila se Rijana.

Teniser Novak Đoković pozicionirao se na prvo mesto kao najkvalitetniji svetski i domaći sportista prema mišljenju srpskih građana, dok je Real Madrid po mišljenju ispitanika u Srbiji, najkvalitetniji sportski klub na svetu.

Kao najkvalitetniju srpsku muzičku grupu, najveći broj srpskih ispitanika navodi Riblju Čorbu, dok kao najkvalitetnijeg pevača ponajviše navode Željka Joksimovića.

Celokupno istraživanje QUDAL u Republici Srbiji obuhvatilo je više od 100 komercijalnih i nekomercijalnih kategorija (npr. najkvalitetnije mleko, najkvalitetniji automobil, najkvalitetniji domaći pevač i sl.).

Srpske građane i građanke su ispitivani u okviru QUDAL -QUality meDAL istraživanja šta bi kupovali i šta bi koristili kada im pri kupovini novac ne bi bio apsolutno nikakav problem i da pri odluci o kupovini i konzumaciji vode računa isključivo i samo o kvalitetu.

Vesti

Ona je Zora, tinejdžerka stara 9.000 godina / VIDEO

Otkada je poslednji put neko pogledao u Zorino lice prošlo je 9.000 godina, ali sada tu grčku tinejdžerku možemo ponovo videti nakon što su naučnici rekonstruisali njeno lice da bi pokazali kako su izgledali ljudi u mezolitu, oko 7.000 godina pre Hrista.

Vesti utorak 23.01. 21:42 Komentara: 29
strana 1 od 3660 idi na stranu