Policija potvrdila da se Robin Vilijams ubio

Glumac Robin Vilijams je sebi oduzeo život vešanjem, potvrdila je policija prema prvim rezultatima istrage o njegovoj smrti.

Život

Izvor: Beta

Utorak, 12.08.2014.

21:16

Default images

Policija je navela da je Vilijams nađen obešen sa kaišem i da mu je jedan članak na ruci bio prerezan.

Prerezana ruka nije glavni uzrok njegove smrti koja je izazvana "samoubistvom gušenjem izazvanim vešanjem", rekao je poručnik Kit Bojd, šef okruga Marin, na konferenciji za štampu.

Bojd je rekao da nema očiglednih tragova borbe ali da se istraga nastavlja.

Čuvenog glumca i komičara poslednji put je živog videla supruga u nedelju uveče, a pronađen je mrtav u ponedeljak oko podne.

Policija je u ponedeljak pre podne primila poziv da je pronađen onesvešćen muskarac. Hitna pomoć, koja je stigla na mesto događaja, konstatovala je smrt.

Porodica Robina Vilijamsa, koji se u poslednje vreme borio s depresijom, saopštila je da je smrt glumca "tragičan i iznenadan gubitak" i zamolila da se u ovom trenutku poštuje njihova privatnost.

Američki predsednik Barak Obama je povodom smrti Vilijams podsetio da je glumac u svojoj karijeri bio "radijski voditelj, lekar, duh, dadilja, predsednik, profesor... ali da je pre svega bio jedinstven".

Povodom njegove smrti saučešće porodici uputili su i reditelji Stiven Spilbeg i Alfonso Kuaron, glumci Stiv Martin, Mia Farou, Deni DeVito, Kevin Spejsi, Henri Vinkler, Elen Dedženeris, Ben Stiler i drugi.

Robin Vilijams je dobio Oskara za epizodnu ulogu u filmu "Dobri Vil Hanting" iz 1997. Glumac je u toku karijere nagrađen i sa pet Zlatnih globusa i dva Emija.

Poznat je i po filmovima "Dobro jutro, Vijetname", "Gospođa Dautfajer" i "Društvo mrtvih pesnika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: